Sportovci Plzně se stala plavkyně Tereza Polcarová a karatista Radek Štádler

Plavkyně Tereza Polcarová a karatista Radek Štádler se stali v obřadní síni plzeňské radnice nejlepšími sportovci Plzně za rok 2015 v kategoriích staršího žactva a dorostu. Akci připravila Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora Martina Zrzaveckého.

Cílená propagace v Plzni



Kategorie mladšího žactva, vyhlašovaná bez pořadí, byli tentokrát plně v režii chlapců. Pro ocenění si došli badmintonista Jan Hora, plavec Tomáš Chocholatý a vodní lyžař Martin Lang.

 

V kategorii staršího žactva se z premiérového titulu Sportovce Plzně radovala Tereza Polcarová. Plavkyně Slávie VŠ Plzeň v loňském roce posbírala celkem 8 titulů mistryně ČR. Byla také nejúspěšnější sportovkyní výpravy Plzeňského kraje na Hrách VII. letní olympiády dětí a mládeže v Plzni, ze kterých přidala další čtyři zlata.

 

Dále byli v kategorii staršího žactva oceněni Patrik Dimov (lukostřelba), Michal Forejt (atletika), Jan Hašek (lyžařský orientační běh), Denisa Řáhová (rychlostní kanoistika), Marko Spivak (zápas) a Anna Suráková (atletika).

 

Kategorii dorostu ovládl karatista a kickboxer Radek Štádler, který navázal na úspěchy svého staršího bratra Jiřího. Radek vedle zlatých medailí z MČR bodoval především tituly z mistrovství světa ve Španělsku. Dalšími oceněnými dorostenci byli Lukáš Holub (cyklistika), Marie Horáčková (lukostřelba), Jan Louda (badminton), Denisa Majerová (atletika), Jan Pavel (koloběh), Dominik Polcar (plavání) a Kateřina Valková (beachvolejbal).

 



 

Již potřetí byla udělena Cena rektora Západočeské univerzity v Plzni, kterou z rukou Miroslava Holečka převzala Marie Horáčková, studentka Gymnázia Plzeň na Mikulášském náměstí. Cena se uděluje za skloubení sportovních a studijních výsledků.

 

Poděkování za dlouholetou práci s mládeží se dostalo bývalému trenérovi juda Václavu Bauerovi. Nejlepší akcí z programu TOP Junior Sport Plzeň, do kterého jsou zařazeny špičkové mezinárodní soutěže pro mládež, byl po roce opět vyhlášen tenisový Ex Pilsen Wilson Cup, jehož pořadatelem je TK Slavia Plzeň.

  Plzeňané mohou sportovním nadějím popřát prostřednictvím webu www.sportovecplzne.cz

 

Na adrese www.sportovecplzne.cz byly zároveň spuštěny internetové stránky s profily všech nominovaných. Plzeňané mohou prostřednictvím webu sportovním nadějím zasílat přání a vzkazy. Podobně jako to již udělala řada známých osobností včetně primátora Martina Zrzaveckého, radního pro sport Michala Dvořáka, fotbalisty Pavla Nedvěda, hokejového mistra světa Petra Sýkory, olympionika Přemysla Švarce nebo sportovních osobností, které se v roli předávajících účastnily slavnostního vyhlášení.

 

„Spuštěním webu věnovaného mladým sportovcům chce Nadace sportující mládeže spolu s městem Plzeň dát najevo, že si úspěchů svých sportovců váží a je na ně hrdá. Možností zaslat jim vzkaz či gratulaci pak chceme dát podobnou příležitost i všem Plzeňanům,“ uvedl František Berka, předseda správní rady Nadace sportující mládeže.

 

Profily všech nominovaných sportovců jsou také až do konce března k vidění na výstavě, kterou v mázhauzu plzeňské radnice připravila Nadace sportující mládeže.

 

Vedle primátora Martina Zrzaveckého, radního pro sport Michala Dvořáka, starostů městských obvodů a zástupců nadace předávali ocenění sportovním nadějím známé sportovní osobnosti minulosti i současnosti. Olympijský vítěz z OH 1968 Jan Kůrka, stříbrný z OH 1972 házenkář Vladimír Jarý, mistryně Evropy ve skoku o tyči Jiřina Ptáčníková nebo házenkář Talentu Plzeň Petr Vinkelhöfer.

  V kategoriích družstev byly oceněny následující kolektivy:

Žactvo:

 

1. LK Plzeň 1935, starší žáci (Lukostřelba)

DHC Plzeň, mladší žákyně (Házená)

Družstvo Gymnázia Plzeň, starší žactvo (Šachy)

TJ Plzeň – Litice, starší žáci (Pozemní hokej)

HBC Plzeň, starší žáci (Hokejbal)

PSC v Plzni, starší žačky (Moderní pětiboj)

 

Dorost:

 

Aerobik klub LADY Plzeň, dorostenky (Sportovní aerobik)

SSK Talent-90 při Bolevecké ZŠ Plzeň, starší dorost (Házená)

TJ Start VD Plzeň, družstvo dorostenek (Vzpírání)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.08.2014 00:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka