Šumava bude znovu dostupná i pro seniory a méně pohyblivé

Od poloviny května se znovu rozjíždí jeden z nejstarších návštěvnických programů na Šumavě. Sérii celodenních autobusových výletů s průvodcem pro seniory a osoby se sníženou mobilitou pořádá Národní park Šumava společně s ČSAD autobusy Plzeň již 25 let.

Jarní servisní akce AUTO CB

Díky nim se mohou méně pohybliví starší občané dostat do podmanivých míst jedinečné krajiny a divoké přírody Šumavy, kam se nedá, a v některých případech ani nesmí, zajet autem. Plzeňské ČSAD již začalo přijímat rezervace.

Jezdit se bude třikrát do týdne, letos se pojede celkem 46 termínů, tedy o 10 více než loni. 21 termínů během jarní části, dalších 25 termínů pak na podzim. Lidé se na oblíbené zájezdy ale musí registrovat předem u ČSAD Plzeň.

„O Dostupnou Šumavu je každý rok obrovský zájem. Pro letošní ročník jsme přichystali několik novinek, jednou z nich je opět rozšířený počet nástupních míst v Plzeňském i Jihočeském kraji. Již probíhá příjem rezervací pro jarní část programu. Jízdenky je nově možné koupit v předprodeji prostřednictvím kamenných kanceláří AMSBus nebo na e-shopu,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Autobusové zájezdy do malebných zákoutí přírody Národního parku Šumava budou probíhat mimo hlavní turistickou sezónu. Jarní část začne 16. května a potrvá do 29. června, podzimní část pak znovu od 5. září do 31. října.

Speciálně vypravované autobusy pojedou vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Účastníci celodenních výletů navštíví například informační středisko Rokyta, geologickou expozici a geobod, vrchovištní rašeliniště Tříjezerní slať, rozhlednu na Poledníku, Luzenské údolí a hájenku v Březníku, Kvildu, Bučinu, Národní park Bavorský les, zaniklou vesnici Knížecí pláně, největší rašelinové jezírko Chalupskou slať nebo Jezerní slať.

V úterý a ve čtvrtek je možné zahájit zájezd v Plzni, Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu pak v Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích, Vimperku nebo nově ve Volyni.

Cena zájezdu činí 490 až 580 Kč za osobu v závislosti na nástupním místě. Cena zahrnuje dopravu a odborného průvodce šumavským prostředím. Kapacita je omezena, v autobuse je 33 míst.

Celodenní výlety jsou zajišťovány moderními klimatizovanými autobusy. V případě poptávky ze strany cestujících na přepravu elektrického vozíku, nasadí ČSAD autobusy Plzeň nízkopodlažní autobus s potřebnou kapacitou.

Předprodej jízdenek nově probíhá prostřednictvím kamenných kanceláří AMSBus (například na pokladnách Centrálního autobusového nádraží v Plzni, v turistickém centru v Sušici nebo třeba na autobusovém nádraží ve Vimperku) nebo přes internet v e-shopu AMSbusu (www.amsbus.cz/csadplzen).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka