Šumava je od úterka dostupná i pro seniory a handicapované

Podzimní část Dostupné Šumavy se rozjíždí, zájezdy budou vypravovány do konce října.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od úterka 1. září začíná podzimní část již tradičního projektu Dostupná Šumava. Sérii celodenních autobusových výletů s průvodcem pro seniory a osoby se sníženou mobilitou pořádá Národní park Šumava společně s ČSAD autobusy Plzeň již 22 let. Díky nim se mohou méně pohybliví starší občané dostat do podmanivých míst jedinečné krajiny a divoké přírody Šumavy, kam se nedá, a v některých případech ani nesmí, zajet autem.

Jeden z nejstarších návštěvnických programů na Šumavě se opět rozjíždí přesně po roce, jeho jarní část byla letos zrušena kvůli koronaviru.

Oblíbené zájezdy do malebných zákoutí přírody Národního parku Šumava probíhají od 1. září až do konce října. Pro letošní rok je připravena stejná trasa jako loni, účastníci celodenních výletů navštíví například kostely v Dobré Vodě a Hůrkách, jezero Laka, Enviromentální středisko Špičák, Pancíř s rozhlednou, bývalou hájovnu Nový Brunst nebo meandry Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel.  

„O Dostupnou Šumavu je obrovský zájem, rezervace jsou spuštěny od 22. července a většina termínů v první polovině září je již zcela obsazena. Pro letošní ročník jsme přichystali několik inovací, jednou z nich je rozšířený počet nástupních míst v Plzeňském i Jihočeském kraji,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark.

 Speciálně vypravované autobusy jezdí vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek. V úterý a čtvrtek je možné zahájit zájezd v Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu pak v Plzni, Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku.

Cena zájezdu činí 350 až 500 Kč za osobu v závislosti na nástupním místě. Cena zahrnuje dopravu a odborného průvodce šumavským prostředím. Počet míst v autobuse 33.

Celodenní výlety jsou zajišťovány moderními klimatizovanými autobusy. V případě poptávky ze strany cestujících na přepravu elektrického vozíku, nasadí ČSAD autobusy Plzeň nízkopodlažní autobus s potřebnou kapacitou.

Rezervovat si místo je možné každý pracovní den v době od 6 do 18 hodin na telefonním čísle 602 533 691 nebo osobně na pokladně č. 5 v budově Centrálního autobusového nádraží v Plzni (Husova 60).  

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka