Šumavský Annín bude mít na Štěpána poprvé svou vánoční mši

Annín na Sušicku postupně obnovuje nebo zakládá tradice. Teď se v Anníně, který si letos připomněl 220 let své existence, bude poprvé konat i vánoční mše.

Cílená propagace v Plzni

A to na Štěpána 26. prosince od 13 hodin v hrobní kapli nad sklárnou.

Letos v únoru šumavskou vesnicí po letech opět prošel masopustní průvod, v červnu začala tamní sklárna opět po 70 letech tavit a foukat sklo a v létě annínské údolí pozvalo na historicky první Sklářskou anenskou pouť. Už tři roky se lidé schází ke společnému zpívání koled.

„Chtěl bych, aby se v Anníně konala  klasická půlnoční. Letos to ještě nebude, ale jsem rád, že k tomu pomalými krůčky směřujeme a že se můžeme letos potkat alespoň na Štěpána,“ říká annínský rodák a organizátor řady akcí na Annínsku Lukáš Milota. Bohoslužbu v hrobce nad sklárnou bude sloužit P. Jenda Kulhánek. Mši doprovodí varhaník a na kytaru Lenka Němečková. Lidé si budou moci v běžně nepřístupné kapli zazpívat koledy.

Poté se mohou přesunout lesní cestou do kostela sv. Mořice na Mouřenec, kde ve 14 hodin začne vánoční pásmo s koledami. Vystoupí také mladá sušická zpěvačka Silvie Matičková. Lidé mohou také naposledy přinést drobné dárky, které dostanou senioři v domově důchodců v Sušici.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.12.2016 11:27



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka