Šumavský Mouřenec otevírá na Štědrý den i na Štěpána

Na již tradiční vánoční a silvestrovská setkání zve šumavský kosel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem. Románsko-gotický kostelík ze 13. století bude otevřený během Štědrého dne a na Štěpána.

Cílená propagace v Plzni

Zájemci mohou na Mouřenci přivítat také nový rok.

Na Štědrý den se Mouřenec otevře v 11 hodin. Během tzv. Štědré hodinky mohou lidé přicházet ke stromečku, koupit si malé vánoční dárky, získat Betlémské světlo, ochutnat cukroví nebo si zazpívat společně koledy. „Kostel už prozářil vánoční stromek a letos nově máme i velký vyřezávaný betlém, do kterého spolu s dětmi vložíme Jezulátko,“ říká Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence. Štědrá hodinka vyvrcholí ve 12 hodin vyzváněním zvonů. Lidé si budou moci koupit také malé těstovinové andílky. Výtěžek pomůže mobilnímu hospicu sv. Jiří v Tacho vě, který umožňuje umírajícím lidem trávit závěr života se svými blízkými.

Na Štěpána 26.12. připravili Přátelé Mouřence komponované pásmo Mouřenecké Vánoce 2016. Bude věnované hlavně dětem a začíná ve 14 hodin. „Malí i velcí u nás mohou prožít Vánoce všemi smysly. Přivítáme sušickou vycházející pěveckou hvězdu Silvii Matičkovou, koledy zazpívá a zahraje na kytaru Lenka Němečková, v kostele bude vonět františek a svařák. Chybět nebudou příběhy nebo dětské dílny,“ láká pořadatel Lukáš Milota. Až do Štěpána mohou lidé přinášet do kostela malé praktické dárky, které dostanou senioři v domově důchodců v Sušici.

Také letos vyvrcholí program na Mouřenci půlnoční silvestrovskou mší. Začne v prvních minutách roku 2017 a při svíčkách ji bude sloužit P. Jenda Kulhánek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.12.2016 08:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka