Šumavský Mouřenec rozezpívá v neděli písničkář Jaroslav Hutka

Po Hradišťanu s Jiřím Pavlicou přijíždí do kostela svatého Mořice na Mouřenci další hudební legenda. V neděli 14. srpna od 14 hodin v tomto šumavském kostelíku nad Annínem vystoupí se svými nejznámějšími písněmi Jaroslav Hutka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Český písničkář, folkový hudebník a skladatel byl signatářem Charty 77 a od roku 1978 žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se 25. listopadu 1989 vrátil do Československa a zpíval na manifestaci na Letenské pláni. Nejvíce ho proslavila jeho píseň Krásný je vzduch (Náměšť). Dnes si vydává svou tvorbu sám. Vypaluje si doma CD, sám si kreslí a tiskne obaly a sám je prodává nebo rozdává na svých koncertech. Svou edici pojmenoval "Samopal".

„Jsem rád, že Jaroslav Hutka v rámci své koncertní šňůry přijede i k nám na Mouřenec. Věřím, že si lidé v tomto mimořádném prostředí rádi zazpívají oblíbené písničky přímo s jejich autorem,“ říká předseda pořádajícího spolku Přátelé Mouřence Lukáš Milota.

Vstupenky k sezení stojí 200 korun a zájemci si je mohou koupit v předprodeji v kině v Sušici, na internetové stránce www.sirkus.cz nebo v infocentrech v Kašperských Horách a Hartmanicích. Vstupenky bude možné koupit také přímo u kostela před koncertem. Zde budou k dostání i vstupenky ke stání za 150 korun. 

Kostel na Mouřenci zve o víkendu i na dobročinný workshop. Pohlednice na přání s přírodními a pohádkovými motivy zájemcům namaluje výtvarnice Katarina Makarová. Malování na přání začíná v sobotu 13. srpna v 15 hodin. Výtěžek z prodeje pohlednic věnuje výtvarnice Mouřenci.

Kostel sv. Mořice nad Annínem zve také na komentované prohlídky. Začínají denně v 16 hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka