Sutnarka vybírá talenty do bakalářského studia

Až do středečního odpoledne probíhá na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara druhá část přijímací talentové zkoušky do bakalářských oborů.

Jarní servisní akce AUTO CB

V loňském roce zavedená distanční forma první části přijímacího řízení se osvědčila a fakulta v tomto pokračuje. Uchazeči tedy opět odevzdávali elektronické portfolio domácích prací, využili progresivní komunikační nástroje svojí generace. A ti, kteří jsou zdaleka (mezi uchazeči jsou např. účastníci z Ruska, Kazachstánu, Ukrajiny, Běloruska, Turecka, Bulharska, Slovenska anebo Belgie), nemuseli do Plzně vážit dlouhou cestu. A nemuseli zvažovat, jak své portfolio prací rozdělit mezi několik škol.

 „Do druhé, prezenční části přijímacího řízení, dorazilo na SUTNARKU 342 uchazečů. Komise pedagogů je pečlivě vybíraly z 687 přihlášených adeptů. Oproti loňskému roku je patrný nárůst o 9 %. Uchazeči plní během tří lednových dnů zadávané úkoly. A dostane se i na jejich domácí práce, které si uchazeči přivezli s sebou a vedoucí ateliérů je podrobí pečlivému zkoumání. Ostatně obě části přijímacího řízení jsou hodnoceny komisionálně. Výsledek hodnocení je výsledkem shody názorů expertního týmu, nikoliv subjektivním posouzením jednotlivce,“ říká proděkan pro studijní a pedagogické záležitosti Jindřich Lukavský.

 Největší zájem byl v letošním roce o ateliéry Grafický design, Komiks a ilustrace pro děti, Ilustrace Grafika, Design nábytku a interiéru, Mediální a didaktická ilustrace, Mediální a didaktická ilustrace II, Užitá fotografie, Animovaná a interaktivní tvorba (řazeno dle počtu přihlášek). V rámci půldenních (4 hodiny) či celodenních úkolů (8 hodin) řeší uchazeči například ilustraci ke knize, komiks na zadané téma, návrh plakátu, portrét, figuru, studii ruky, zátiší atp. O tom, zda byli uchazeči o bakalářské studium úspěšní, se dozvědí od 20. ledna 2020 na stránkách univerzity.
 
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka