Ohňostroj i výšlap. I Dobřany přivítají rok 2016

I rok 2016 přivítají Dobřany na jižním Plzeňsku velkolepým ohňostrojem s hudebním doprovodem. Jeho první barevné světlice vyletí proti setmělému nebi 1. ledna po 18. hodině.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Na ohňostroji se mi zvláště líbí jeho odpudivý účinek na holuby. Zrovna dnes jich je na náměstí obrovské hejno, tak jsem si v duchu říkal, všeho do času, všeho do času," poznamenává starosta Martin Sobotka s úsměvem.

Dobřany byly jedním z prvních českých měst, která začala vítat nový rok nikoli o silvestrovské půlnoci, ale až 1. ledna. Zdejší náměstí při této příležitosti zaplní několik tisíc lidí z města i okolních obcí, jimž starosta popřeje vše dobré do nového roku a stručně shrne rok minulý. Po jeho slovech nakonec všichni zvednou hlavu vzhůru, aby jim neuniklo nic z jedinečné světelné choreografie. Kdo se bude potřebovat v mrazivém dni zahřát, pro toho bude připraven i stánek s občerstvením.

Sedmnáctý novoroční ohňostroj však nebude jedinou akcí, jíž Dobřany přivítají rok 2016. Klub českých turistů při TJ Dobřany připravil Novoroční výstup na Šlovický vrch. Vychází se ve 13 hodin a jde se po cestách od panelárny a po silnici od skladu PENNY.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka