Švihov zve na Popelčin velikonoční ples i autogramiádu Pavla Trávníčka

Velikonočním dětským plesem pro malé prince a princezny v sobotu 20. dubna slavnostně otevírá vodní hrad Švihov novou výstavu.

Cílená propagace v Plzni

Ta připomene nejslavnější film, který se na památce natáčel: Tři oříšky pro Popelku. Pohádka už po léta na hrad láká fanoušky filmové pohádky nejen z Čech, ale také Německa, Ruska či Norska, kde si bez naší „Popelky“ nedokáží představit Vánoce. Výstava, která zaujímá čtyři podlaží Bílé bašty, nabídne trojrozměrné instalace klíčových scén, videoprojekce, velké množství fotografií z natáčení i originální scénář filmu. Kopií scénáře si pak návštěvníci budou moci po libosti i zalistovat. K dispozici budou návštěvníkům také pracovní listy se sadou kvízů, otázek či bludištěm, které je přivede k tajemství Popelčina střevíčku. Ten si nakonec budou moci malé i velké návštěvnice také vyzkoušet. Kromě toho výstava představí i konkrétní místa natáčení pohádky nejen na hradě, ale také v jeho okolí.

I když slavnost k příležitosti otevření výstavy připadá až na Bílou sobotu 20. dubna 2019, chce správa hradu vyjít vstříc i těm, kdo si chtějí užít prodloužený víkend již od Velkého pátku, tedy 19. dubna. Na výstavu Za tajemstvím Popelčina střevíčku se návštěvníci bez problémů dostanou i v pátek, kdy má hrad mimořádně otevřeno.

Velký Popelčin dětský velikonoční ples se koná v sobotu 20. dubna 2019. Slavnostního otevření výstavy se zúčastní i někdejší Popelčin princ, herec Pavel Trávníček. Kromě besedy se tak fanoušci Popelky mohou těšit i na autogramiádu Pavla Trávníčka. Důležitou zprávou je, že všichni, kdo přijdou na ples v kostýmu prince nebo princezny budou mít vstup na výstavu zdarma.

Program sobotního slavnostního otevření výstavy:


13:00 až 14:00 - Popelčin dětský velikonoční ples na nádvoří

13:00 až 14:00 - Sraz princů a princezen, kratochvilné hry a úkoly na švihovském hradním nádvoří

14:00 až 15:00 - Slavnostní otevření výstavy Za tajemstvím Popelčina střevíčku

15:00 až 16:00 - Beseda a autogramiáda s Pavlem Trávníčkem

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka