Tachov dostane dotaci na nákup mamografu

Rada schválila a doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu poskytnutí individuální dotace 2,5 mil. Kč na nákup digitálního mamografického přístroje vč. diagnostické stanice městu Tachov.

Cílená propagace v Plzni

 Přístroj pro mamografické vyšetření v ceně 5 mil. Kč využije město Tachov na Poliklinice Tachov, která je jeho příspěvkovou organizací. Poliklinika Tachov má nezastupitelnou roli v zajištění péče v na Tachovsku, kde chybí nemocnice akutní péče. Více než 15 let zde provádí mamografická vyšetření pacientek a ve spolupráci s FN Plzeň následně řeší související zdravotní výkony a případnou návaznou péči. Město Tachov využije dotaci Plzeňského kraje a zbylou část pořizovací ceny uhradí ze svého rozpočtu.

„Zpřístupnění zdravotní péče na Tachovsku považuji za velmi důležité. Vzhledem k absenci nemocnice akutní péče je nutné, abychom touto formou podpořili důležitou ambulantní péči na tachovské poliklinice. Prevence zejména v oblasti rakoviny prsu je velmi důležitá a právě pořízením mamografického přístroje pomůžeme městu zpřístupnit tato vyšetření ženám na Tachovsku,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.12.2021 14:09



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka