Tachovan chtěl obchodovat s kryproměnou, přišel o 350 tisíc

Uvěřil podvodníkovi, který se vydával za zástupce investiční společnosti obchodující s kryptoměnou. Policisté proto apelují na občany, aby byli v těchto případech obezřetní.

Cílená propagace v Plzni

Tachovští kriminalisté přijali počátkem tohoto týdne oznámení o podvodném jednání ze strany neznámého pachatele, ke kterému došlo v průběhu uplynulých měsíců letošního roku. Počátkem března letošního roku kontaktoval 58letého oznamovatele muž, který se mu představil jako zástupce investiční společnosti a nabídl mu pomoc s investicemi do automatického obchodu s kryptoměnou. Oznamovatel s tím souhlasil, a tak si od domnělého poradce nechal založit účet u společnosti, která byla na první pohled věrohodná. Ve druhé polovině října podvodní z poškozeného postupně vylákal dálkový přístup k jeho notebooku, mobilnímu telefonu i internetovému bankovnictví. Poškozený muž pak za současného telefonického hovoru s podvodníkem sledoval, jak mu z účtu postupně převedl částku ve výši bezmála 350 000 korun na jiný účet. Tachovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po pachateli pátrají.
 

Zároveň apelují na občany, aby byli v těchto případech obezřetní, nesdělovali nikomu žádné přístupové kódy či hesla, neinstalovali si do svých zařízení aplikace, které druhým umožní dálkový přístup a snažili se vnímat situace, které jsou ze strany podvodníků již nátlakové a tím mohou být potencionální oběti nepříjemné a podezřelé.

Před tím, než začnete provádět jakékoli transakce na základě možného podvodného kontaktu ze strany neznámé osoby, zajímejte se o danou problematiku, sežeňte si ověřené informace, poraďte se se svými blízkými nebo se informujte přímo u svého bankovního ústavu.  Můžete se tak vyhnout podvodnému jednání. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.11.2021 07:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka