Tady Vary 21 v Kině Beseda v Plzni. Druhý ročník nabídne festivalové hity

První přehlídka Tady Vary se uskutečnila loni, kdy nahradila tradiční karlovarský festival, který se kvůli covidové situaci nemohl konat.

Cílená propagace v Plzni

Díky úspěchu, který zaznamenala, se dočkáme pokračování. Ve třech dnech od 30. listopadu do 2. prosince bude promítnuto 6 výrazných snímků, které zaznamenaly mimořádný ohlas na světových festivalech a které organizátoři MFF Karlovy Vary zařadili do exkluzivního výběru. Kino Beseda bude jedním z 36 kin, ve kterých přehlídka proběhne. Vstupenky jsou od 9. listopadu v prodeji.

Během Tady Vary 21 bude v Kině Beseda k vidění celkem 6 filmů během 3 dnů. Program nabídne jak ochutnávku z programu letošního MFF KV, tak dvě mimořádná uvedení.  Prvním filmem přehlídky je česká premiéra nového filmu Heleny Třeštíkové René – Vězeň svobody. V roce 2008 jsme Reného opustili jako 37letého, Helena Třeštíková nyní přichází s dalšími 13 lety jeho nevšedního života.
Lze zhlédnout snímky, které byly poprvé uvedeny v hlavní soutěži letošního festivalu v Cannes – finský film Kupé č. 6 režiséra Juha Kuosmanena, Nejhorší člověk na světě režiséra Joachima Triera balancují na pomezí komedie a dramatu a historické erotické drama Paula Verhoevena Benedetta.
Dalším přehlídkovým snímkem je britský film Bod varu. Dynamické drama jednoho večera v luxusní restauraci bude k vidění jen v rámci Tady Vary 21, jinak se na plátnech českých kin zřejmě vůbec neobjeví.
Diváci se mohou těšit na jedinečnou kinoprojekci kultovního Muže z Acapulca, kterým Tady Vary 21 vzdají hold letos zesnulé herecké legendě Jeanu-Paulu Belmondovi.

“V loňském roce nám téměř 100 kinařů po celé republice umožnilo uspořádat, náhradní ročník karlovarského festivalu. Co pro nás začalo nešťastně, skončilo nad očekávání skvěle. Díky akci Tady Vary jsme dostali možnost podívat se osobně do mnoha kin, setkat se s lidmi, kteří za nimi stojí, i diváky a zažít dobrodružství, na které dodnes vzpomínáme. Hned po jejím skončení jsme věděli, že nezůstane jen u téhle jedné mimořádné akce. Že chceme s kiny zůstat v kontaktu a divákům jejich prostřednictvím dál přibližovat festivalové filmy a atmosféru. A tak se letos vracíme s Tady Vary 21. A já mám ze zájmu kinařů upřímnou radost a těším se, že si letos Tady Vary opět užijeme,” komentuje prezident MFF KV Jiří Bartoška.

V rámci programu Tady Vary uvede v Kino Beseda dva filmy denně, vždy v 17:00 a 20:00 hodin. „Výjimkou je zahajovací den, kdy začínáme v 19:30 hodin se snímkem René – Vězeň svobody a Benedettu promítneme od 21:30 hodin,“ uvádí Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. „Každý z filmů bude mít pouze jedno exkluzivní představení ve všech zúčastněných kinech ve stejný okamžik, u nás tedy s výjimkou prvního dne. Některá promítání budou doplněna debatou či rozhovorem přenášeným do sálu,“ dodává Daniel Jaroš.


Vstupenky na přehlídku TADY VARY v hodnotě 140 Kč jsou v prodeji od 9. listopadu 2021 na www.mestanskabeseda.cz a www.goout.net, v pracovní dny v PO, ST a PÁ od 9 do 17 hodin také na předprodejním místě na náměstí Republiky 41 v Plzni.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka