Takzvaná malá oprava rokycanské Sokolovny nebude

Zastupitelstvo města na svém posledním jednání neschválilo takzvanou malou opravu Sokolovny, která by odstranila havarijní stav stropů, krovů a střechy, a umožnila by od příští sezóny objekt znovu využívat.

Cílená propagace v Plzni

Podle projektové dokumentace by odstranění havarijního stavu vyšlo včetně DPH na 12,3 milionu korun. Rada města doporučila zastupitelům akci schválit, to se ale nepodařilo, protože část zastupitelů byla proti a část se zdržela hlasování. Ke schválení chyběl jediný hlas.

Zastupitelé také rozhodovali o tom, jak řešit kompletní revitalizaci Sokolovny. Zda vyhlášením veřejné architektonické soutěže ve spolupráci s Komorou architektů, nebo zadáním záměru stavby vybraným architektům a architektonickým kolektivům. Zastupitelé se přiklonili se k veřejné soutěži. „Dokončení Sokolovny to o několik let oddálí,“ posteskl si starosta Rokycan Václav Kočí. Vypsání veřejné architektonické soutěže podle něj není ideální. „Na rozdíl od zadání záměru vybraným architektům nebude mít město možnost tolik mluvit do vyhodnocování návrhů, protože ve výběrové komisi nebude mít většinu,“ vysvětluje starosta, podle kterého bude veřejná soutěž vyžadovat podstatně víc času, než kdyby město přímo oslovilo architektonické kanceláře. „Rokycany tak nejspíš budou bez vhodného sálu dalších několik let,“ doplňuje starosta.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.09.2019 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka