Tankodrom u Strašic v sobotu ovládají armádní Bahna

Moderní i historická vojenská technika a hlavně spousta akčních ukázek. To je k vidění v sobotu 20. června u Strašic na Rokycansku. Koná se tu tradiční akce Armády České republiky Bahna.

Cílená propagace v Plzni

Výcvikový prostor Brdy, konkrétně cvičiště u Strašic, ovládají Bahna od 9 do 17 hodin. Letošním tahákem je ukázka akce 4. brigády rychlého nasazení, kterou doplní i vzdušné síly. Do ukázky se zapojí i vojenská policie a chemičtí specialisté.  Připraveny jsou i samostatné ukázky pilotáže vrtulníků. Kromě bojových cvičení a přehlídky moderní armádní techniky organizátoři tradičně připravili i historické ukázky, které letos připomenou 100 let od vzniku československých legií a 70. let od konce druhé světové války v Evropě. Historické ukázky seznámí také s děním na demarkační linii, na níž musela v roce 1945 postup zastavit americká armáda. Bahen se účastní se přes tisícovku profesionálních vojáků a hlavním tématem je tradičně obrana České republiky. Ukázky boje jsou zaměřeny na to, jak jsou naše těžké jednotky připravovány a cvičeny k obraně země.

Bahen se každoročně účastní desítky tisíc lidí. Letos uvidí celkem více než 300 kusů současné pozemní techniky. Zaparkovat je možno na záchytných parkovištích na místě akce nebo v přilehlých obcích Dobřív a Strašice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.06.2015 09:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka