Tátové a dědové oslaví svůj svátek ve Škodalandu

Po vynucené covidové přestávce se budou moci opět sejít tátové a dědové společně se svými rodinami, aby oslavili svůj svátek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ten se v mnoha zemích slaví třetí neděli v červnu na počest otců, oslavuje otcovství, vztah otce k dítěti a roli otců v rodině a ve společnosti. Oslava tatínků jako důležitého a nedílného pilíře rodiny proběhne 19. června od 13 hodin ve Škodalandu. Akci pořádá spolek Nošenky z Plzně, z.s. za podpory Městského obvodu Plzeň 3.

Den otců není v našich zemích zatím příliš rozšířeným svátkem a začal se poprvé slavit v červnu roku 1910 na počest otce, který po smrti své manželky sám vychoval pět dětí. Tradici založila jeho dcera Sonora Smartová Doddová s tím, že toto ocenění si zaslouží i muži, kteří se o své děti a rodiny starají odpovědně a s láskou. Svátek je pohyblivý a připadá na každou třetí červnovou neděli.

„Na úplném počátku myšlenky uspořádat tuto akci bylo několik žen, matek, které chtěly vyjádřit své poděkování svým mužům a partnerům za jejich podporu a pomoc při péči o jejich děti. Původně náš spolek plánoval malou komunitní akci, ale díky podpoře Městského obvodu Plzeň 3, který celý projekt zaštítil, můžeme uspořádat akci mnohem větších rozměrů a nyní proběhne již její druhý ročník. Nebýt covidu, bylo bych jich už jednou tolik. Cítíme obrovský vděk za tuto spolupráci a pomoc v realizaci této akce,“ informuje Andrea Hermová, předsedkyně spolku Nošenky z Plzně, z. s., jedna z organizátorek akce.

Nedělní odpoledne odstartuje ve 13 hodin moderátorka Taťána Krchovová, na pódiu se pak během odpoledne představí kapely DECODE, Rambanbám a Trilobit Rock. Návštěvníci se dále mohou těšit na opravdu našlapaný doprovodný program, kde uvidí například skupinu historické zábavy Renegáti s historickým kolotočem, dětským koutkem a ukázkou střelby z luku, kuše nebo hodem oštěpem, nožem či sekerou. Skupina Zaklínač připraví svou vesničku ve stylu známé hry. K vidění budou i záchranné složky - hasiči i zdravotníci ČČK, kteří zajistí bezpečnost akce, ale také osvětu i zábavu. Pro děti se chystá malování na obličej, tvořivé dílny a Klaunka Pepina. Tatínkové si s dětmi mohou vyrobit upomínkový předmět či vyzkoušet historická řemesla. Tatínkové jistě ocení účast Pivotečky s jejich nabídkou piva nebo medovinu ze sklepa Medoviny Valkýra. Odpočinout a občerstvit se budou moci rodiny u stánků s občerstvením, pražírnou kávy Start UP Cofee či zajímavými delikatesami.

„Patřím mezi ty, kteří jsou bytostně přesvědčeni, že rodina je stavebním kamenem společnosti. Touto akcí chceme poděkovat nejen tatínkům a dědečkům, ale celým rodinám. Na premiérovém ročníku si užívaly i maminky s babičkami, ať už aktivně v soutěžích nebo jen při povzbuzování rodinných příslušníků. Na akci zavítali i už „velcí kluci“, kteří přivedli svého tátu na pivo, klobásu a dobrou rockovou muziku. A tak je to správné, a to je vlastně cíl této akce – rodina by měla trávit více času společně,“ říká Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.
„Chtěl bych naše spoluobčany z Trojky, a nejen je, pozvat do Škodalandu na tuto speciální akci, kdy spolu s ženami ze spolku Nošenky z Plzně, z.s. chceme odměnit všechny ty „správné chlapy“, kteří jsou svým ženám a partnerkám životní oporou a pro své děti vzorem. Byl bych moc rád, aby po covidové pauze navázala na předchozí úspěch a stala se tradicí, na které si pánové se svými rodinami budou užívat svůj den,“ zve David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka