Techmania dostala dárek od kraje - finanční podporu

Plzeňské science centrum Techmania získalo vánoční nadílku od Plzeňského kraje. Finanční podpora, kterou schválilo zastupitelstvo, významně podpoří fungování provozu na rok 2022.

Cílená propagace v Plzni

Techmania si s končícím rokem 2021 může říci, že jako instituce toho zažila hodně.

Stejně jako většina institucí jejího typu byla významně ovlivněna přetrvávající covid pandemií,

byla nucena mít několik měsíců zavřeno a své návštěvníky přivítala až v létě. Nicméně to, že na ni její příznivci nezapomněli, ukázala čísla návštěvnosti v době letních prázdnin.Velký zájem ze strany veřejnosti navštívit plzeňské science center byl dobrým signálem pro všechny, že Techmania má v Plzeňském kraji své místo.

Ani dobré léto bohužel nestačilo k pokrytí následků pandemie a vypadlých příjmů a tak vedení Techmanie muselo přistoupit k opatřením, která vedla k omezení provozní doby pro veřejnost na 4 dny v týdnu.

Rozhodnutí bylo učiněno ve snaze minimalizovat náklady na provoz a zajistit maximální přístupnost pro školy a veřejnost. A zároveň zachovat i ve zkrácenémprovozním režimu kvalitní služby pro návštěvníky.

Techmania se dlouhodobě snaží o hledání cest, jak zajistit kontinuitu a stabilizaci svého financování.

Zastupitelstvo Plzeňského kraje jednotně napříč politickým spektrem schválilo pro Techmanii na svém pondělním zasedání finanční podporu na rok 2022 ve výši 14 milionů.

Slova podpory přidala také  hejtmanka Plzeňského kraje:

„Jsem velmi ráda za to, že včerejší zastupitelstvo schválilo podporu pro Techmanii ve výši 14 milionů. Situace je složitá pro všechny a dnes v době pandemieto pociťujeme v mnoha směrech více než kdy dříve. Nicméně dobré projekty by měly být i nadále podporovány a zastabilizovány pro další budoucí období. Myslím si, že Techmania má nesmírný přínos v oblasti vzdělávání. Je to místo neformální vzdělávání, kterévzbuzuje v dětech, mladých lidech, ale i dospělých zájem o přírodovědné a technické vzdělávání. Je to místo, které popularizuje vědu a techniku. A v neposlední řadě, je to místo zábavného, popularizačního, vědecko-technického turismu. Vývoj a kroky této instituce jsem měla příležitost poměrně intenzivně sledovat již v době, kdy jsem byla rektorkou Západočeské univerzity anebo děkankouFakulty zdravotnických studií. Techmania Science Center opravdu patří mezi jedno z nejmodernějších science center v Evropě a udělalo za celou dobu své existence obrovský kus práce. Techmania k našemu kraji neodmyslitelně patří a já jí přeji do nového roku mnoho úspěchů a hodně spokojených návštěvníků,“ říká k rozhodnutí zastupitelstva hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka