Techmania otevřela a láká na nový film a termovizi

Za dobu své existence otevřela Techmania celkem čtyřikrát a přivítala více než 1,5 mil. návštěvníků.

Cílená propagace v Plzni

Nyní zve návštěvníky na nový film „Planeta Česko“ a exponát „TERMOVIZE“, který navíc bude hlídat tělesnou teplotu příchozích a zajišťovat bezpečnost všech návštěvníků. Svůj provoz centrum upravilo tak, aby na každého návštěvníka připadalo nejméně 20 m2 expoziční plochy a tím byla dodržena dostatečná vzdálenost mezi osobami.

„Provoz jsme v Techmanii rozdělili na dva okruhy, které jsou přístupné vždy ve stanoveném čase. Hlavní budova je otevřená ve dvou časech a 3D Planetárium má tři časy otevření. Po skončení času pro příslušný okruh budou prostory vyklizeny a desinfikovány,“ vysvětluje ředitel Techmania Science Center Vlastimil Volák. „Na návštěvníky se moc těšíme,“ dodává s tím, že stejně jako před pauzou vynucenou pandemií koronaviru je oblíbené plzeňské science centrum připraveno bavit malé i velké taji světa vědy a techniky. „Právě teď, kdy se děti učí ve velké míře doma, je ideální příležitost doplnit výuku návštěvou Techmanie, kde se s řadou témat seznámí názornou a atraktivní formou,“ je přesvědčen Vlastmil Volák. Návštěva Techmanie přitom nejen potěší děti a rodiče, ale také podpoří science centrum. To je možné i dalšími způsoby – nákupem permanentky, členstvím v Techmania Klubu nebo finančním darem.

Techmanie tak zažívá další mezník své historie. Poprvé otevřela jako první science centrum v České republice 4. listopadu 2008 na ploše cca 3 tis. m2. Druhé významné otevření proběhlo 4. listopadu 2013, kdy Techmania jako první představila 3D Planetárium v České republice. Společně s brněnskou hvězdárnou a planetáriem tak ve stejných dnech odstartovala digitalizaci planetárií v ČR. Potřetí Techmania otevřela po rozšíření a rekonstrukci hlavní budovu science centra na Den učitelů 28. března 2014. V České republice se v té době už utvořila síť devíti science center (1x Plzeň, 1x Liberec, 2x Ostrava, 3x Brno, 1x Olomouc, 1x Hradec Králové) s roční návštěvností více než 1,7 mil. osob. Osm z nich včetně plzeňské Techmanie společně vytvořilo Českou asociaci science center.

V úterý 2. června 2020 Techmania otevřela hlavní budovu a 3D Planetárium počtvrté - po koronavirové krizi. Návštěvníci budou moci zhlédnout nový český celovečerní film „Planeta Česko“ a díky nejmodernějším technologiím tak zcela zblízka poznají fascinující svět zvířat a rostlin.

Ve snaze zvýšit bezpečnost návštěvníků a svých zaměstnanců centrum přijalo opatření, které eliminuje vstup lidí se zvýšenou teplotou. Ve vstupní části budovy před recepcí naistalovalo science centrum ve spolupráci s výzkumným centrem NTC Západočeské univerzity v Plzni termokameru, která je současně prvním exponátem, jež hosté uvidí. Nový exponát nejen vysvětluje princip termovizního měření, ale zároveň identifikuje osoby se zvýšenou teplotou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.06.2020 14:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka