Techmania slaví narozeniny bohatým programem

Oblíbené plzeňské science center Techmania oslaví tento pátek své již 14. narozeniny! Pro své příznivce a návštěvníky připravila bohatý program plný chytré zábavy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oslavy začnou v páteční podvečer v areálu science centra.

„Techmania za dobu své existence dokázala, že má na poli vzdělávání a chytré zábavy své pevné místo. Je oblíbeným turistickým cílem a významnou vzdělávací institucí, která má zejménau dětí a mladých lidí  vliv na rozvoj jejich motivace k zájmu  nejen o přírodní a technické obory, ale obecně o dění kolem světa vědy a vědeckých výstupů. I proto se narozeninový program ponese v duchu zábavné vědy a objevování,“ uvádí Jiří Královec, ředitelTechmanie.

Narozeninová oslava začne v pátek 4. listopadu v 18 h Rejem vědců s podtitulem Najdi je všechny a získej odměnu. V expozici budou návštěvníci hledat vědce, u kterých se formou buskingu dozví, jak na svůj vynález, o kterém se dnes učíme, přišli.

„Třeba Marie Curie zájemcům vysvětlí, jak byla objevena radioaktivita a jak jí dnes využíváme. Cílem akce Rej vědců je sběr razítek do speciální karty. Plná karta znamená odměnu,“ poodhalujedále z programu ředitel Techmanie.

Součástí programu je také promítání autentického a inspirativního filmu Dream Big, které se bude konat od 18. 45 h a od 21.15- h v 3D Planetáriu. „Snímek zachycuje podstatu inženýrské profese a úžasným způsobem ukazuje, jak se díky práci inženýrů zlepšuje náš svět. Důležitým aspektem celého filmu jsou reálné příběhy,efekty a podněty, které cílí na lidské emoce a mysl. Opravdové příběhy těch, kteří měli své velké sny a díky svému odhodlání a srdci je opravdu zrealizovali, dodávají snímku autenticitu a fenomenálně diváka vtáhnou do děje,“ upřesňuje Kristýna Nová, vedoucíprogramového oddělení Techmanie.

Od 19 h si přijdou na své návštěvníci všech věkových kategorií – připravena je zábavná Balonková show, po které bude od 20.15 h následovat komentovaná projekce oblohy ve 3D Planetáriu.

Závěr narozeninových oslav bude od 21.30 h patřit oblíbené a pro mnohé návštěvníky tradiční show s tekutým dusíkem. Diváci se formou pokusů seznámí s tím, co je tekutina a tekutý dusík a jak ho umíme využít.

„Nejkrásnějším narozeninovým dárkem je pro Techmanii přízeň a zájem o její návštěvu a využití ze strany veřejnosti i škol. Aktuálně nás navštívilo od začátku již více než 100 000návštěvníků. Tato skutečnost je velkou motivací pro všechny, kdo se na chodu Techmanie podílí, včetně našich významných partnerů a podporovatelů. Moc za to všem jménem celého týmu děkuji a věřím, že se připravený narozeninový program bude všem návštěvníkůmopravdu líbit a odnesou si mnoho nezapomenutelných zážitků“, dodává závěrem Kateřina Chábová, manažerka z Techmania Science Center.

 

NAROZENINOVÝ PROGRAM  4. 11. 2022, 18:00 - 23:00:

18:00: Slavnostní zahájení akce

18:00 - 22:00: Rej vědců (Najdi je všechny a získej odměnu!)

18:45 - 19:30: Dream Big 3D (sál: 3D Cinema)

19:00: SHOW - Balónková estráda

20:15 - 20:45: Komentovaná projekce oblohy 2D (sál: 3D Planetárium)

21:15 - 22:00: Dream Big 3D (sál: 3D Cinema)

21:30: SHOW - Tekutý dusík

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.11.2022 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka