Terapie sdílením live dua Ester&Josefina míří do Plzně

Projekt TERAPIE SDÍLENÍM LIVE herečky Ester Geislerové a módní návrhářky Josefíny Bakošové spatřil světlo pražských kulturních center poprvé v dubnu a od té doby hlásí beznadějně vyprodáno.

Jarní servisní akce AUTO CB

Spolu s párovým terapeutem Honzou Vojtkem navštíví s touto veřejnou terapií i plzeňské DEPO2015, a to již 4. října 2019.

Projekt Terapie sdílením je bez nadsázky nejsledovanějším aktuálním fenoménem českých sociálních sítí. Před rokem vystavily jeho autorky, Ester Geislerová a Josefína Bakošová, na Instagramu Ester&Josefina několik mrazivých a zároveň cynických a úsměv vzbuzujících vět, kterými se lidé rozcházejí. To spustilo lavinu - během následujících měsíců jim čtenáři začali posílat své rozchodové věty a hashtag #terapiesdilenim se stal doslova kultovním. Dnes profil sleduje přes 200 tisíc lidí a dosahy jeho příběhů se pohybují ve statisících lidí z celé ČR. Projekt již vyšel i knižně a Terapie sdílením se okamžitě stala bestsellerem.

A oč běží? Na Instagramu Ester&Josefina jsou pravidelně zveřejňovány zprávy, které si mezi sebou zasílají partneři před vztahem, během něj i po něm. A někdy to bývá skutečně zajímavé čtení. S ohledem na vzrůstající zájem veřejnosti se rozhodly Ester Geislerová a Josefína Bakošová tento projekt posunout dále a oslovily párového terapeuta Honzu Vojtka. S ním společně od letošního jara pořádají přednášky o intimních vztazích a komunikaci TERAPIE SDÍLENÍM LIVE. Divákům během těchto akcí neradí, pomáhají jim spíše osvětlit cestu k pochopení vztahů, kde nastává chyba v komunikaci a jak se tomu i od srdce zasmát.

“Řešit vztah přes mobil je jednodušší a pohodlnější. Nemusím mít sociální interakci, nemusím se dívat na ten ukřivděný nebo plačící obličej, nemusím řešit své vlastní emoce. A navíc je to rychlé”, shrnuje Honza Vojtko. Hlavním tématem přednášek je nejen styl, jakým spolu lidé hovoří, ale vůbec definice komunikace ve vztazích. “Svět se mění. Žijeme v době, která po nás žádá, abychom jinak jedli, cvičili, neustále se rozvíjeli, v práci nacházeli smysl. Stejně tak se mění i přístup k tomu nejosobnějšímu, co prožíváme, tedy k našim intimním vztahům. Doba nám dovoluje vybírat si partnery na základě našich pocitů z lásky, nemusíme se ženit a vdávat kvůli spojení dvou gruntů. Jenže tato svoboda nám bohužel často život komplikuje. K naší volbě po nás požaduje, abychom se znali. Abychom věděli, kdo jsme a tím pádem i rozpoznali, kdo je náš ideální partner. A do toho nás tenhle úžasný svět neustále zásobuje novými hračkami a technologiemi, které jsou sice dobrý sluha, ale zlý pán. A jak se neznáme, často těmto hračkám podléháme a chodíme zkratkou. I k těm nejbližším okolo nás, našim partnerům. A děláme často osudové chyby, ale nejsme v tom sami.
Je nás víc. A nejlépe se člověk učí chybami i těch druhých, ve kterých se sám pozná. My vám je ukážeme. Sdílení je nejlepší terapie!”, zve terapeut na páteční večer do DEPO2015.

„Jedna slečna nám například posílala zprávu se svým bývalým přítelem. Došlo tam k nevěře a ona se ho zeptala ‚Proč jsi to udělal? Proč jsi mě podvedl?‘ a u toho stáli vysmátí smajlíci. Když jsme se jí ptali, proč je použila, odpověděla, že proto, aby nebylo vidět, jak moc ji rozchod zabolel. A tyto případy se objevují celkem často”, popisuje svou zkušenost Ester Geislerová. Během večera spolu s Josefínou Bakošovou a Honzou Vojtkem nastíní účastníkům základní pojmy o vztazích a pomohou vyvrátit nejčastější omyly, které v nich probíhají, vše na pozadí moderní a humorné formy. Představení doprovází animace, schémata, zvuky a různé vizuální prvky. Divák si odnese nejen ponaučení, vizuální zážitek, ale i emocionální úlevu.

Autorky založily speciální e-mail (TS@esterajosefina.com), na který mohou diváci zasílat předem printscreeny svých komunikací, dialogů, rozhovorů (z mobilů a sociálních sítí). Do e-mailu je důležité uvést datum a místo představení. Zprávy a zaslané dialogy budou následně během přednášky “přehrávány” Ester a Josefínou, bude do nich vstupováno a společně si na nich spolu s diváky a terapeutem vysvětlí nepochopení partnerské komunikace. Celé představení má program na hodinu a půl a po něm následuje ještě půlhodinová diskuse s návštěvníky. Vstupenky lze zakoupit online v předprodeji na portále GoOut.

TERAPIE SDÍLENÍM LIVE
Termín: pátek 4. října 2019
Čas: 19:00 - 21:00
Místo: DEPO2015 - Klempírna, Presslova 14, Plzeň
Vstupenky v předprodeji na www.goout.net

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka