Těžká výhra, která se nerodila lehce, shodují se po Zlínu Kovařík s Ďurišem

FC Viktoria Plzeň v 10. kole Synot ligy porazila před svými fanoušky FC Fastav Zlín 4:2 a připsala si do tabulky další důležité body.

Cílená propagace v Plzni

Viktoriáni po půli vedli o dvě branky, ale hosté dokázali souboj zdramatizovat a po změně stran na chvíli dokonce vyrovnali na 2:2.
„Máme tři body, které jsme chtěli, ale vítězství se nerodilo lehce. Vůbec nám nevyšel začátek druhého poločasu, kdy jsme za jasného stavu 2:0 nechali soupeře vrátit do hry. Jsem rád, že jsme pak zabrali a že jsme to zvládli,“ říká útočník Michal Ďuriš. „Velmi těžká výhra, Zlín má hodně bodů a hraje v pohodě. Musím uznat, že mě hosté nadchli tím, jak hráli pěkně. Nutno ale říct, že jsme jim to naší hrou usnadnili. Nehráli jsme, co jsme chtěli, chyběl nám pohyb a pomalu kombinovali,“ dodává záložník Jan Kovařík.

Slovenský ostrostřelec dal devátý gól v devíti zápasech a drží se na čele tabulky střelců. „Vážím si každého gólu, který dám. Daří se mi, ale nejdůležitější je výhra celého týmu. Tabulku střelců nesleduji, soustředím se opravdu jen na soupeře a je mi jedno jestli dám gól já nebo někdo ze spoluhráčů,“ popisuje Ďuriš.

Jan Kovařík si připsal vítězný gól po krásné trefě z přímého kopu z kraje vápna v 65. minutě. „Hrozně dlouho jsme nekopali přímý kop z takové vzdálenosti. Jsem moc rád, že jsem ho mohl zahrát, a že mi to tam padlo,“ říká záložník Viktorie.

Viktoria se po výhře nad Zlínem může začít v klidu připravovat na další souboj v Evropské lize. Ve čtvrtek bude ve Vídni hrát s Rapidem. „Teď máme hodně nabitý program, ve čtvrtek hrajeme ve Vídni, kde určitě chceme uspět. Výhra nad Zlínem, nás opět uklidní a pojede se nám do Rakouska mnohem lépe, než kdybychom ztratili body,“ doplňuje Michal Ďuriš. „Každá výhra potěší a dodá sebevědomí. V lize jsme vyhráli pošesté v řadě, předvedli poměrně dobrý výkon a můžeme se soustředit jen na Rapid Vídeň,“ uzavírá Jan Kovařík.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka