The Amy Winehouse Band. Původní kapela zavzpomíná na zpěvačku v Besedě

Dvanáct let poté, co ze světa náhle odešla britská ikonická zpěvačka Amy Winehouse, znovu ožívají její písně před publikem.

Cílená propagace v Plzni

The Amy Winehouse Band, muzikanti z původní kapely je zahrají 8. září 2023 v plzeňské Měšťanské besedě a v roli Amy vystoupí zpěvačka Bronte Shande.

Britská jazzová, soulová a rhythm´n´bluesová zpěvačka Amy Winehouse natočila během své krátké kariéry dvě úspěšná alba Frank (2003) a Back to Black (2006). Hned její debutové album se brzy stalo velice populárním, hlavně díky singlu „Stronger than Me“. Celosvětového úspěchu se Amy dočkala s druhou deskou, za kterou dostala šest nominací na ceny Grammy, z nichž pět proměnila ve vítězství. Získala i cenu Brit Awards pro nejlepší umělkyni. 

Bylo jí teprve 27 let, když v roce 2011 náhle zemřela, stejně jako Janis Joplin, Jimi Hendrixovi nebo Kurtu Cobainovi. Její nezapomenutelný hlas a hudba tu však zůstaly. Parta muzikantů, kteří zpěvačku na její hudební dráze doprovázeli a nahrávali s ní, se rozhodla přinést fanouškům živou vzpomínku na Amy a sestavila koncertní program z jejích písní. Díky nim tak opět naživo zazní skladby „Rehab“, „Back to Black“, „Valerie“, „I’m No Good“ a mnoho dalších. 

Vůdčí osobností skupiny The Amy WInehouse Band i koncertní pocty je baskytarista a zpěvaččin hudební ředitel Dale Davis, který jí byl zároveň dobrým přítelem už od jejích hudebních začátků. „Amy byla skvělá. Měla tak velké srdce a dávala muzice i lidem kolem sebe všechno. Nechala nám v hudbě naprosto zásadní odkaz, který se snažíme po celém světě udržovat při životě.“ Na koncertě zahrají také další muzikanti z Aminy kapely – Hawie Gondwe (kytara), Nathan Allen (bicí) a Henry Collins (trubka). Hudebníci mají za sebou spolupráci s hvězdnými jmény, jako jsou Tina Turner, Mark Ronson, Paul Young, George Michael či Sinead O’Connor. 

Zpěvačka Bronte Shande z Bristolu je projevem i vokálními možnostmi Amy Winehouse velice blízká. Během své hudební kariéry už spolupracovala mimo jiné s Oasis, Primal Scream nebo Richardem Ashcroftem.

Koncert v Měšťanské besedě bude k sezení i stání. Vstupenky jsou již v prodeji.

8. 9. 2023 20:00 The Amy Winehouse Band

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka