Tip na letní grilování: Šťavnaté grilované kuře s lehce pikantní omáčkou

Vůně čerstvě ugrilovaného masa k létu prostě patří a jemné kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších. Lehce totiž absorbuje aroma i chuť bylinek a koření. Zároveň je lehké, dobře stravitelné a výborně kombinovatelné s přílohami i nejrůznějšími dipy a omáčkami.

Jarní servisní akce AUTO CB

Grilovačka je řada výrobků ve speciálních marinádách bez éček. Díky nim budete mít více času na vyhrání si s přílohami i domácími lahodnými dipy. Vyzkoušejte dvojité balení Kuřecí DUO steaky Gyros a Prsní řízky Rozemary bez E, které lehce připravíte na pánvi či grilu. Jsou vynikající s lehce pikantní rajčatovou omáčkou. Jako přílohu lze zvolit bagetu či pečené měsíčky brambor s mořskou solí, smíchané s čerstvou pažitkou. 


Recept na lehce pikantní rajčatovou omáčku

4 velká rajčata

1 červená paprika

2 šalotky

chilli papričky – jejich množství volte podle pikantnosti, jíž chcete dosáhnout

česnek

rajčatový protlak

2 lžíce vinného octa

lžička třtinového cukru 

tymián

rozmarýn

olivový olej

sůl a pepř na dochucení                                                                                   


Papriku a chilli papričky očistěte od semínek a nasekejte nadrobno. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, česnek a chilli papričky, přidejte rajčata, papriku a protlak. Omáčku dochuťte vinným octem, kořením a bylinkami. Směs nechte za občasného míchání na mírném plameni probublávat, dokud nezhoustne. Vychlazenou omáčku podávejte ke grilovanému masu a příloze.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 12.06.2016 08:34



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka