Tip na podzimní snídaně, které probudí i zahřejí

Pochmurná podzimní rána často lákají vypnout budík a znovu usnout.

Cílená propagace v Plzni

I když je ranní probouzení za doprovodu zataženého počasí často náročné, nic nedokáže nabudit víc než vůně čerstvé kávy
a bohatá snídaně „na vidličku“. Takovéto brzké hodování probudí všechny smysly a vy tak vstoupíte do nového dne plni síly a energie. Díky vybraným uzeninám od Drůbežářského závodu Klatovy dokážete vykouzlit takové pokrmy, na které celý den nebudete moci zapomenout.

Ideální čas pro to se najíst je do hodiny po probuzení. Pokud bývá snídaně později, tělo si pak výrazněji říká o tučné a sladké. Nejlepší je těmto pocitům předejít a doplnit potřebné živiny hned po ránu. Pryč jsou doby, kdy jediný druh teplé domácí snídaně byl „hemenex“. Nyní si můžete vybírat z mnoha receptů z celého světa, které vás příjemně zasytí na celé dopoledne. Lákavá vůně opečené slaniny, zeleniny nebo klobásek pomůže zejména dětem, kterým se nechce brzy ráno vsávat. Rána tak mohou probíhat v klidu a všichni budou odcházet s pocitem příjemného zasycení.

Vajíčkové strašidýlko
Ingredience: 2 vejce, máslo velikosti vlašského ořechu, 2 párky od Drůbežářského závodu Klatovy, zelenina dle chuti (okurky, zelí, salát nebo cherry rajčata) a na ozdobu dětský kečup
Postup: Na pánvi spolu s máslem opečte dvě vejce na způsob volského oka. Poté je na talíř vložte vedle sebe a pomocí uvařených párků a zeleniny vytvořte obličej strašidýlka. Takovým pokrmem nepohrdne žádné dítě a s chutí se do něj pustí. 

Sendvič s vejcem Benedikt
Ingredience: 2 opečené toastové chleby, 2 plátky dětské kuřecí výběrové šunky od Drůbežářského závodu Klatovy, plátek sýra, máslo na potření, vejce připravené na způsob „vejce Benedikt“
Postup: Na pánvi opečte chleby a jemně je potřete máslem. Na jeden z nich vložte plátky šunky a sýru. Přiložte druhý plátek chleba a navrch položte ještě horké vejce Benedikt.

Jak na vejce Benedikt?
Způsobů, jak co nejlépe připravit vejce Benedikt je mnoho. Pomocí mikrotenového sáčku si však ušetříte čas i nervy. Do sáčku rozklepněte jedno celé vejce a pevně zavažte. Do vroucí vody vhoďte celý sáček a nechte cca 1 minutu vařit.

Hot dog se zeleninou a houbami
Ingredience: 1 menší bagetka, kuřecí párky od Drůbežářského závodu Klatovy, zelenina, žampiony, kečup a hořčice podle chuti
Postup: Nejprve na pánvi prohřejte menší bagetku. Vnitřek potřete kečupem a hořčicí a vyplňte zeleninou.  Párky vařte v osolené vodě cca 2 minuty a vložte je do připravené bagety. Na závěr ve stejné pánvi, kde jste restovali bagetu, opečte žampiony, kterými pak celý hot dog ozdobíte. Dochucování se meze nekladou, každý hot dog tak díky různému koření získá osobitý ráz i nádech orientu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka