Recepty na odlehčená oblíbená jídla z kuřecího mletého masa

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem.

Cílená propagace v Plzni

Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby. 

Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem vitamínu, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů. 

Rádi byste Kuřecí steak bez kůže mletý s 99% podílem masa vyzkoušeli, ale nevíte, jak ho využít v praxi? Připravit si z něj můžete sekanou jako od babičky nebo třeba špagety a la bolognese s kuřecími kuličkami a nebo kuřecí mini burgery.


1.  Kuřecí sekaná

750 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, nové koření, celý pepř, bobkový list, 3 menší cibule, 4 stroužky česneku, sůl, 50 ml oleje 

Na oleji opečte nasekaný česnek a tři nadrobno nakrájené cibule. Nadrťe nové koření a pepř. Přidejte nadrcené koření společně s bobkovým listem a nechte zpěnit dozlatova a odstavte. Bobkový list vyjměte a ponechte stranou. Vše smíchejte s mletým kuřecím masem. Vytvarujte do šišky, lehounce pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 40 minutách až je maso propečené, vyndejte z trouby.


2. Špagety a la bolognese s kuřecími kuličkami


450 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 50 g strouhaného parmazánu, 3 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 180 ml rajčatového pyré, 2x 400 g krájených rajčat v plechovce, vývar nebo voda, 400 g špaget


Kuřecí mleté maso, stroužek česneku prolisovaný, vejce, sůl a pepř smíchejte. Vytvarujte menší kuličky a nechte chvíli odpočinout v ledničce pod potravinovou fólií. V širší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé prolisované stroužky česneku. Přidejte rajčatové pyré, krájená rajčata, vývar nebo vodu a vařte asi 30 - 40 minut do zhoustnutí. Poté osolte a opepřete. Mezitím uvařte těstoviny tak, jak máte nejraději. Zbylý olej rozehřejte na pánvi a vyndejte z ledničky připravené kuličky. Poté po částech na pánvi ze všech stran osmahněte masové kuličky. Podávejte s omáčkou a těstovinami. 


Tip: Pro gurmány můžete přidat také bazalku, rajčata nebo opečený lilek. 


3. Kuřecí mini burgery


500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, čerstvá petrželka, sůl a pepř, okurka, červená cibule, 2 rajčata, francouzská hořčice, bazalkové pesto, hlávkový salát na ozdobu


Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií  a nechte půl hodiny odležet v lednici. Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm. Grilujte je nebo pečte na vysoký žár do zhnědnutí. Do trouby nebo na gril dejte také na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem. Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete francouzskou horčicí a bazalkovým pestem. Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku. Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu. 









Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka