Tísňová linka pro seniory v Plzni funguje, strážníci se školí na první pomoc

Už několik let mohou plzeňští senioři využívat sociální služby tísňové péče, kterou provozuje Městská charita Plzeň. Na pomoc seniorům vyráží na základě uzavřené dohody rovněž strážníci městské policie.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tísňová péče, služba pro seniory představuje zajištění nepřetržité distanční hlasové a elektronické komunikace s osobami s vysokým rizikem ohrožení zdraví nebo života, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. V případě nouze, např. pádu nebo při náhlém zhoršení zdravotního stavu si tak mohou senioři jednoduchým tlačítkem na náramku přivolat pomoc odkudkoliv. Systém tísňové péče pro seniory je mimo jiné také napojen právě na městkou policii, která dnes už vyráží na pomoc 69 seniorům. 

Strážníci, kteří zajišťují výjezdy v rámci Tísňové péče, si navíc v loňském roce ještě prošli školením, které pro ně připravila Městská charita Plzeň. Cílem školení bylo strážníky naučit rozpoznat příznaky některých chorob a nemocí, které se objevují v kartách klienta, ke kterým v rámci tísňové linky seniorů vyráží. Městští policisté se dozvěděli jak se chovat k člověku, který má např. diabetes, upadá do šoku, nebo ho postihl infarkt myokardu, či jiná choroba a jak jim poskytnout tu prvotní pomoc, ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby. 

V prvních šesti měsících tohoto roku městská policie eviduje 83 žádostí seniorů o pomoc, kdy stiskli své tlačítko „ Tísňové péče“. 


Komentáře

  • Před 7 roky

    No ono je to dost kontraproduktivní, když policisté musí řešit i plané poplachy. Tady to odfiltrují a k policii se dostanou jen ty, které plané nejsou:

    https://pomocvnebezpeci.cz/vase-24h-osobni-ochrana/seniori

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka