Titanic světová výstava

Objevte osud legendárního Titanicu! Světová výstava Titanic připlouvá do Prahy! Uvidíte stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Fascinující výstava, která vás seznámí s osudem nejznámější zaoceánské lodě. Mezi exponáty jsou části vybavení lodě, dobový nábytek, originální porcelán a celá řada osobních předmětů pasažérů. 

Exponáty výstavy Titanic byly přepravovány stejnými bezpečnostními opatřeními jako nejslavnější umělecká díla světa včetně astronomicky vysokého pojištění. Všechny originální artefakty z Titaniku mají nevyčíslitelnou historickou i osobní hodnotu. Vzhledem k tomu, že ležely okolo 4 tisíc metrů hluboko pod hladinou oceánu, musí být uschovány ve speciální atmosféře, teplotě, vlhkosti vzduchu a samozřejmě při předepsaném osvětlení. Denní světlo by bylo pro vystavené artefakty velmi nebezpečné.

Celá výstava je osvětlená profesionálními reflektory s přesně určenou světelnou hladinou, která neohrozí exponáty. Z těchto důvodů je na výstavě přísně zakázáno používat během fotografování blesk, a to i na mobilních telefonech.

Na velkolepé výstavě se návštěvníci seznámí nejen s osudy legendárního Titanicu a jeho pasažérů, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů a společensko-politickou situací na počátku 20. století.

Každý návštěvník při vstupu na výstavu dostane boarding pass – palubní vstupenku. Díky této vstupence s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku v době jeho katastrofy byl, prožije celou prohlídku výstavy jako jeden z cestujících na palubě. Uvidí stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku na dně oceánu.

Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán a osobní předměty cestujících, jako jsou šperky, kabelky i části oblečení. Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny nebo jídelny návštěvníci nasají atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století. Zažijí nádheru dobových interiérů i hluk strojoven a dotknou se osudného ledovce.

http://www.vystavatitanic.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.03.2016 15:29




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka