TOP 09: Nesouhlasíme s exotickými zájezdy vedení kraje za peníze daňových poplatníků

TOP 09 nesouhlasí s tradicí, kterou zavedlo vedení Plzeňského kraje (ČSSD a KSČM), kdy pod příslibem ekonomické prospěšnosti pro kraj za peníze daňových poplatníků pořádá zájezdy do exotických zemí. Naposledy minulý rok vyrazili představitelé kraje do Číny, nyní vedení kraje podniká výlet na Kubu.

Cílená propagace v Plzni

„Levicové vedení Plzeňského kraje si už zvyklo poznávat exotické kraje za peníze daňových poplatníků. Myslím si, že s Kubou a jejím přínosem pro ekonomiku kraje to bude stejné jako s Čínou, k níž se vedení kraje dlouhodobě hlásí a kam pravidelně podniká zájezdy. Takže, pojede se opět na výlet, ale výsledek bude prakticky nulový. Navíc vynakládat prostředky na cestu na Kubu v době, kdy neziskovým organizacím zejména v oblasti sociální péče chybí finanční prostředky na provoz a musí některé své služby omezovat, považuji na nezodpovědné,“ říká kandidát TOP 09 na hejtmana Plzeňského kraje Richard Pikner.

Oficiálním cílem cesty na Kubu je dle vyjádření kraje zájem podnikatelských subjektů sdružených v Okresní hospodářské komoře Plzeňsko o zmapování investičních příležitostí a navázání případné spolupráce s kubánskými partnery. „Otázkou je, proč situaci na Kubě nezmapují právě tyto podnikatelské subjekty, a proč se této „pracovní cesty“ kromě hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse (ČSSD) účastní také jeho náměstek a spolustraník Ivo Grüner a krajský zastupitel a poslanec Karel Šidlo (KSČM). Pravděpodobně si chtějí zadarmo užít exotickou dovolenou na horkých plážích Kuby ještě předtím, než vypukne horká fáze kampaně do krajských voleb,“ říká předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

TOP 09 dlouhodobě odmítá orientaci vedení Plzeňského kraje na země, které potlačují lidská práva. „Za klíčovou pro rozvoj našeho regionu považujeme spolupráci obcí v oblasti přeshraniční spolupráce se sousedními bavorskými obcemi, a to v co nejširším spektru aktivit,“ dodává lídr krajské kandidátky TOP 09 Richard Pikner.

 
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.04.2016 10:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka