TOP 09: Vedení města nemá vizi a Plzeň stagnuje

Vládnutí současné radniční koalice v Plzni je neuvěřitelně pasivní, chaotické a chybí mu jakákoli vize, jak život v Plzni pro jeho občany zlepšovat a rozvíjet. Tak hodnotí zastupitelé za TOP 09 rok od ustavujícího jednání plzeňského zastupitelstva. Není podle nich divu, když jen půl roku trvalo současné koalici vůbec sestavit své programové prohlášení.

Cílená propagace v Plzni

„Vedení města chybí jakákoli vize. Nikdo neví, čeho vlastně chtějí dosáhnout a kam chtějí město vést. Nevíme ani, jak si představují jeho budoucnost. To je pro občany Plzně mimořádně nepříznivá zpráva,“ říká předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

Katastrofální rozhodování provázelo podle opozice v posledním roce zejména projekt Plzeňské karty. Nejprve byla oznámena její povinná výměna vyvolaná nedostatky na straně dopravního podniku, poté pak rada města rozhodla, že senioři nad 70 let budou nově potřebovat Plzeňskou kartu, aby dostali slevu. „Zavedení povinné karty pro seniory je naprosto neobhajitelné. Obě rozhodnutí mimořádně ničí pověst Plzeňské karty a zavádějí zbytečnou byrokracii,“ uvedl Michal Vozobule, předseda zastupitelského klubu TOP 09.

Chaos pak podle politiků TOP 09 provázel zavedení nového systémů vyvážení popelnic. "Na území města neexistuje sjednocený systém tříděného odpadu a mnozí občané Plzně navíc vůbec neví, který den jim městská firma vyveze odpadky. Na mnohých místech zůstává velký nepořádek kolem popelnicových stání," říkají.

Ani po roce ve funkci není podle kritiků splněna většina slibů primátora Zrzaveckého. Ten ve svém kandidátském projevu například sliboval, že do roka a do dne vyřeší problematiku bezdomovectví, nepořádek u kontejnerů a založí sociální firmu.

"Naopak na dobré cestě je námi dlouhodobě podporovaný odkup akcií Vodárny Plzeň, což je důležité proto, aby město mělo vodárnu ve stoprocentním vlastnictví a pod kontrolou. Městské obvody také evidentně dobře uchopily prodloužení provozní doby mateřských škol," dodává Ženíšek.
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.11.2015 12:28



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka