Totem rozšíří své aktivity do plzeňského třetího a čtvrtého obvodu

Na rozšíření jedinečných aktivit Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM v městském obvodě Plzeň 3 a Plzeň 4 přispěje město Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Zastupitelé schválili poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve výši 2,7 milionu korun na služby pod značkou TOTEM – Místo SETKÁVÁNÍ SE. Důraz je kladen především na aktivizaci seniorů a mezigenerační propojování.

TOTEM otevřel své další pobočky na Doubravce a na Nové Hospodě vloni na jaře. „Organizace by chtěla i občanům v daných obvodech nabídnout místo, kde probíhají jak celoroční kurzy a kluby zacílené na seniory, mezigenerační propojování, rodiče na rodičovské dovolené, tak i jednorázové akce, ale i prostor pro neformální setkávání seniorů, maminek, prostor pro poradenství, pro mezigenerační komunitní projekty, podporu dobrovolnictví a občanskou angažovanost,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

„V loňském roce obě pobočky pracovaly na vytváření a budování klientské základny, zvyšování povědomí o fungování TOTEMu v nových lokalitách. Mapovaly zájem nejen seniorů o programy a průběžně nabídku utvářely dle specifik obou městských obvodů. Na obou pobočkách již realizovaly mezigenerační projekty a aktivity jako jsou Náhradní babička, budování spolupráce s mateřskými i základními školami a vytvářely si lektorské týmy,“ popsala činnosti náměstkyně Eliška Bartáková.

TOTEM Doubravka pro své činnosti využívá prostory Obvodní knihovny Doubravka, OD Centrum, Gymnázia Luďka Pika a TJ Sokola Doubravka. Na Nové Hospodě se scházeli zájemci v TJ Sokol Nová Hospoda. V závěru roku se organizaci podařilo získat do pronájmu místnost jako klubovnu pro část aktivit.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka