Třetí plzeňský obvod instaloval první psí pisoáry, brzy přibydou další

V ulicích třetího městského obvodu se objevily první psí pisoáry. Čtyřnohé domácí mazlíčky mají nalákat, aby vykonali svoji potřebu na nich, a nikoliv na fasádách domů. Celkem jich obvod zatím na vytipovaná místa nainstaluje čtyřiadvacet.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Celkem jsme pořídili 24 kusů betonových psích pisoárů, které budou umístěny na území městského obvodu Plzeň 3, z toho šest kusů jsme v rámci vyzkoušení dokázali vyjednat zdarma. Pro nákup tohoto druhu městského mobiliáře jsme se rozhodli kvůli stížnostem majitelů nemovitostí, kteří mají problémy s močením psů na fasády svých domů,“ uvádí starosta Trojky David Procházka.
Místa byla vytipována s ohledem na bezpečnost, to znamená, že jsme volili umístění pouze v zeleni na rabátkách, nikoliv v průchozích profilech chodníků a také s ohledem na potřeby psů, jakožto teritoriálních zvířat, tedy na začátku či konce ulice, případně při křížení cest.
Psí pisoár vymezuje psům místo, které mají označit svojí močí. Využívá teritoriálního pudu psa označit každý den celé svoje území svým pachem. Díky patentovanému systému zůstává po označení psem v pisoáru malé množství moči, které psům vytváří pachovou stopu a tím láká k označení další psy a opakovaně každý další den. Psí pisoár tedy směruje pozornost psů na jedno, předem vymezené místo. Je ideální na veřejném prostranství, protože první pes označí močí pisoár a další se již snaží jeho pach přeznačit, a to opakovaně každý den.
„Budeme rádi za zpětnou vazbu obyvatel, zda sledují, že umístění pisoárů splňuje svůj účel, tedy zda díky nim ubývá označkovaných fasád domů psími podpisy a má cenu pořizovat další,“ dodává starosta David Procházka.

Vytipovaná místa:
1. Politických vězňů/Máchova
2. Politických vězňů/Dvořákova
3. Raisova/Majerova
4. 17. listopadu/Čechova
5. Čechova/Klostermannova
6. Čechova/Alešova
7. Alešova/Vrchlického
8. Vrchlického/Dobrovského
9. Stehlíkova/Klatovská třída
10. Zikmunda Wintra/Hřímalého
11. Zikmunda Wintra/Mánesova
12. Hřímalého/Bolzanova
13. Hřímalého/Thámova
14. Zámečnická/Němejcova
15. Hřímalého/Zámečnická
16. Klatovská třída/Na Belánce
17. Čelakovského/Radobyčická
18. Antonína Uxy/Radobyčická
19. Kardinála Berana/Tylova
20. Kardinála Berana/Plachého
21. Kardinála Berana/Bendova
22. Poděbradova/Karlova
23. Na Jíkalce/Charvátova
24. Psí loučka Skvrňany

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka