Pozor na srnky! Tři šoféři na Domažlicku bourali se zvěří

Během uplynulých dvanácti hodin šetřili dopravní policisté tři případy, kdy lesní zvířata vběhla do jízdní dráhy vozidlům.

Cílená propagace v Plzni

Tři dopravní nehody, kdy došlo ke střetu osobního vozidla s lesní zvěří, se událo během uplynulých dvanácti hodin. V 20:45 hodin dne 22. února 2022 došlo ke střetu vozidla s lesní zvěří na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn. Řidiči osobního vozidla tovární značky Opel zde vběhla náhle z levé strany do jízdní dráhy srna. Řidič nedokázal střetu zabránit. Zvíře z místa dopravní nehody uteklo, ale byla zajištěna srst. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

      Dne 22. února 2022 v 22:10 hodin na silnici I. třídy č. 22 v obce Kdyně v ulici Masarykova řídil řidič osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Touran. Náhle mu z levé strany vběhla do jízdní dráhy srna a došlo ke střetu. Na místě dopravní nehody policisté zvíře nalezli a ponechali mysliveckému hospodáři. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

      Dne 23. února 2022 v 06:20 hodin došlo ke střetu vozidla s lesní zvěří na silnici II. třídy č. 195 mezi obcemi Hostouň a Svržno. Řidičce osobního vozidla tovární značky Škoda Citigo vběhla náhle z pravé strany do jízdní dráhy srna a došlo ke srážce. Zvíře bylo na místě dopravní nehody nalezeno a předáno mysliveckému hospodáři. Škoda byla vyčíslena na 1 500 korun. Ve všech případech se dopravní nehody obešly bez zranění osob a rovněž u všech řidičů dopravní policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou.

      Je nutné zmínit, že při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla. Upozorňujeme řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin krádež či pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.02.2022 07:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka