Tříkrálová sbírka vynesla na Plzeňsku a Karlovarsku přes 4 milióny

Výsledná celorepubliková částka Tříkrálové sbírky činí úžasných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. V Plzeňském a Karlovarském kraji vhodili lidé do kasiček obdivuhodných 4 406 275 Kč.

Cílená propagace v Plzni

Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Letošní ročník byl nejúspěšnější v historii sbírky

„Výsledek sbírky svědčí o veliké štědrosti našich spoluobčanů. Chci proto poděkovat každému, kdo do Tříkrálové sbírky přispěl,“ říká Lukáš Curylo, ředitel pořádající organizace Charita Česká republika. „Díky získaným penězům můžeme pomoci řadě jednotlivců a rodin, kteří se ocitli v obtížné životní situaci. Současně jsou pro nás závazkem, který musíme naplňovat účinným zmírňováním utrpení doma i ve světě,“ dodává Lukáš Curylo.

Celostátní Tříkrálová sbírka se v první polovině ledna konala již posedmnácté. Letošní výnos je současně také nejvyšší v historii, k dnešnímu dni (1. 2.) dosáhl 100 422 897 Kč (z toho 1 220 085 Kč tvoří výnos dárcovských SMS zaslaných během Tříkrálového koncertu). Výtěžek sbírky bude rozdělen podle předem daného klíče a podpoří několik stovek projektů.

Největší dobrovolnická akce

Letošní Tříkrálové sbírky 2017 se zúčastnilo kolem šedesáti tisíc dobrovolníků, zejména dětí ze škol, farností a skautských oddílů. „Tříkrálové skupinky letos koledovaly s téměř 22 tisíci pokladničkami. Skupinek koledníků je letos opět více než loni,“ říká hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky Marek Navrátil. „Děkujeme všem malým i větším koledníkům za jejich obětavost a často i osobní statečnost, s jakou bojovali zejména s nepřízní počasí. Velké díky patří i vedoucím skupinek, koordinátorům a všem, kdo vytvořili příjemné zázemí, včetně všech ochotných pracovníků a pracovnic obecních a městských úřadů, nápomocných při úředním pečetění a otevírání pokladniček. Ani bez nich by se úspěšná akce nemohla uskutečnit,“ uzavírá Marek Navrátil.

Přispívat můžete po celý rok

Dárcovství formou DMS je možné během celého roku. Stačí zaslat DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč. Službu provozuje Fórum dárců). Podpořit sbírku je možné také darem na účet 66008822/0800 u ČS, VS 777.

Také REGIONPLZEN děkuje všem, kteří letošní Tříkrálovou sbírku podpořili. Pokud chcete vědět, jak se na ni koordinátoři sbírky chystali, náhledněte do Tříkrálového chatu, který proběhl 2. ledna 2017 v naší redakci.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka