Tříkrálový pochod a poutní mše U Ježíška letos nový rok nezahájí

Pro mnoho Plzeňanů se stalo tradicí zajít s počátkem roku na Tříkrálový pochod.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ten odcházel první či druhou neděli od vánočního strumu z náměstí Republiky směrem ke kostelu U Ježíška. Zda tomu bude i letos, jsme se zeptali organizátorů.

„I letos jsme se těšili, že 3. ledna odpoledne vyrazíme od stromu pod katedrálou spolu se třemi králi, koňmi, dudákem, zpívajícím králem, poutníky, Bendíky z MŠ Zelenohorská a budeme koledovat po plzeňských ulicích, hospodách a společně zvesela dojdeme ke kostelu U Ježíška,“ říká Pavel Kozák, který se se stará o kostel a průvod od roku 2013 doprovází. „U kostela na nás vždy čekal živý betlém, v posledních letech v podání Dobřanských umělců, ale to všechno bude v roce 2021 jen milou vzpomínkou a těšením se na rok 2022. Vzhledem ke všem opatřením, která jsou v současné chvíli nastavena, nelze nic z toho, čím nový rok zahajujeme, uskutečnit,“ doplňuje smutně.

V tomto Tříkrálovém pochodu putuje vždy i oficiální kasička Tříkrálové sbírky. Ta se v roce 2021 přesouvá do on-line prostoru, takže pokud bude někdo chtít přispět, najde podrobnosti na webových stránkách sbírky.
„Naše kasička je ale speciální v tom, že její část, která může být užita na regionální pomoc, směřuje na pomoc azylovým domům pro matky s dětmi v tísni, kterým pomáháme v rámci aktivity Holky holkám,“ doplňuje Markéta Čekanová, zakladatelka iniciativy. Pokud byste tady chtěli pomoci přímo adresně, můžete zaslat libovolnou částku na účet 277 85 0809/0300 a do zprávy pro příjemce uveďte Holky holkám. „V loňském roce dárci za tři hodinky kasičku doslova napěchovali po okraj a po sečtení jsme byli ohromeni sečtenou částkou, která činila více než 15.000,- Kč. Věříme, že virtuální prostředí nesebere lidem chuť pomáhat tem, kteří pomoc potřebují.“

Také poutní mše, která měla v kostele U Ježíška následovat od 16:00, se 3. ledna 2021 nebude konat.

foto: ladislav vaindl

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka