Tříkrálový pochod vyrazí v neděli k plzeňskému Ježíšku

Kam jinam by se měli vydat tři králové než k Ježíšku? „Tuto otázku jsme si s manželem položili hned na koci roku 2012 po akci Na Ježíška U Ježíška, když jsme se začali aktivně podílet na kulturním programu v kostele u Ježíška,“ říká Alena Kozáková.

Cílená propagace v Plzni

A tak vznikla dnes již tradiční akce. Je spojena se svátkem Nejsvětějšího jména Ježíš, jemuž je kostel zasvěcen, a se svátkem Tří králů.

Sraz je ve 14:00 na náměstí Republiky u vánočního stromu, kde na cestu zazpívají Bendíci z MŠ Zelenohorská za doprovodu BANDu Fr. Kubaně ml. a pod vedením Dany Kubaňové. Se třemi králi se vydáme na cestu městem, budeme koledovat, zpívat a hrát. 

Po příchodu k Ježíšku (cca 15:00) se všichni mohou těšit před kostelem na Staroplzenecký Živý betlém. K dispozici budou zdarma teplé nápoje a drobné občerstvení. V 16:00 bude sloužena v kostele poutní mše k Nejsvětějšímu jménu Ježíš s hudebním doprovodem sboru Vox imperfecta pod vedením Pavla Dolanského. Po celou dobu bude k dispozici oficiální kasička Tříkrálové sbírky, které bude celé odpoledne věnováno.

V kostele U Ježíška bude také možné zakoupit jedinečnou ručně vyrobenou brož – velblouda Bohouše. „Je to symbolický dárek na památku toho, že od 24. prosince 2023 máme v betlému novou figurku – velblouda Safíra a zakoupením této brože kupující podpoří spolek ProCit, který se věnuje práci s dětmi s poruchou autistického spektra,“ říká Alena Kozáková. Cena Bohouše je 399,- Kč a bude možné zaplatit hotově nebo pomocí QR kódu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka