V Plzni, Klatovech ani Domažlicích novoroční ohňostroj nezruší

Třetí plzeňský městský obvod se rozhodl, že novoroční ohňostroj nezruší. Lidé si zaslouží oslavit vstup do nového roku tak, jak jsou zvyklí. Na bezpečnost budou jako obvykle dohlížet policejní bezpečnostní složky.  

Cílená propagace v Plzni

„Co se stalo, je obrovská lidská tragédie, jejíž oběti jsme v Plzni veřejně uctili minutou ticha, zrušením kulturního programu na vánočních trzích a vyvěšením černých vlajek. Novoroční ohňostroj jsme se rozhodli ale nerušit, jsme přesvědčeni, že bychom tím jen nahrávali šílencům, kteří takové činy páchají, protože šíření strachu a „blbé nálady“ je přesně to, co chtějí způsobit. V neposlední řadě je ohňostroj jedna z mála věcí, která lidem v rámci negativních zpráv, které se na ně pořád valí, může pomoci zvednout náladu při vstupu do nového roku. Výzvu ministra Rakušana vnímám jako populistický výrok, který rozděluje společnost a zároveň tím dostává do nelehké situace nás starosty s tím, že se dá vykládat, že ten starosta, který ohňostroj nezruší, dostatečně nesoucítí s obětmi a jejich rodinami. V každém případě máme zajištěn tišší ohňostroj, který je nejen šetrnější k životnímu prostředí a domácím mazlíčkům, ale zároveň ho v kontextu tragické události, která nás všechny zasáhla, vnímám jako určitý kompromis“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Zároveň ubezpečuji občany, že jsme v bezprostředním kontaktu s obvodem i státní policií a mohu ujistit, že jsme přijali taková opatření, aby byla zajištěna bezpečnost občanů a veřejný pořádek během novoročního ohňostroje na náměstí Republiky“, zdůrazňuje Tomáš Petřík zástupce velitele Městské policie Plzeň.

Plzeňany letos čeká sedm a půl minuty dlouhý tichý novoroční ohňostroj ve stylu rockenrolu. Doprovodí jej písně The Beatles, Elvise Presleyho a The Baseballs. Od 16 hodin je připravena na náměstí Republiky dětská diskotéka a samotný ohňostroj společně odstartujeme v 18 hodin.

Ministr vnitra Vít Rakušan vyzval radnice, aby letos kvůli předvánoční střelbě na pražské filozofické fakultě  a novoroční ohňostroje. Kromě Plzně je ale rušit nebudou ani Klatovy a Domažlice, kde je měli naplánované. Památku obětí střelby ve městech uctili, starostové ale svorně míní, že nechtějí připomínat člověka, který způsobil v Praze tragédii a nechtějí ani šířit strach a zastavit život.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka