Trojka opět podpoří plavce z SK Radbuza Plzeň

Místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek v přítomnosti starosty Davida Procházky podepsal smlouvu s prezidentem SK Radbuza Plzeň Lubošem Ibrmajerem.

Cílená propagace v Plzni

Zaručuje podporu činnosti plavců a umožňuje i provoz plaveckého bazénu, kde má tento spolek své zázemí.
 
Již několik let se plzeňský centrální obvod spolu s městem Plzní podílí na podpoře plzeňského bazénu SK Radbuza v Kozinově ulici. Tento sportovní klub zajišťuje provozování areálu v plném rozsahu, včetně výuky plavání, služeb pro veřejnost a cestu do bazénu si nachází školáci, studenti a také dospělí z třetího městského obvodu. Navíc je i několik dalších možností, jak prostory bazénu využít pro další účely.
Rok 2021 je pro spolek SK Radbuza významným či přímo slavnostním, neboť tomu bude letos 110 let, kdy vznikl Veslařský klub Radbuza, který se mimo jiné věnoval i organizovanému plavání.

„Toto významné výročí si připomeneme u pamětních fotografií zakladatelů klubu, které jsou umístěny ve spojovací chodbě mezi vstupní halou a klubovnou v budově bazénu,“ říká Luboš Ibrmajer, prezident spolku SK Radbuza. „A velice si vážíme podpory Městského obvodu Plzeň 3, který je generálním partnerem našeho spolku,“ dodává.

Díky finanční podpoře plzeňského centrálního obvodu se mohou děti od šesti měsíců až po dospělé věnovat jednomu z nejzdravějších sportů, kterým plavání je.

„Podpisem smlouvy s SK Radbuza Plzeň deklarujeme podporu činnosti klubu, jehož členská základna je tvořena více než z 80 procent dětmi a mládeží do 18 let a umožní i v této velmi náročné době provozovat plavecký areál v Kozinově ulici. Já jsem velmi rád, že se členům klubu přes všechny potíže daří udržovat činnost klubu a bazénu Bez této podpory by již byl tento bazén uzavřen, a to určitě nechceme,“ sdělil Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

„Bazén je místem, kde se díky plaveckému klubu SK Radbuza Plzeň pořádají významné plavecké závody a akce a byli zde vychováni i významní plavci. Je vyhledáván i pro rekreační plavání převážně borských občanů. A proto chceme, aby tento areál pro občany fungoval alespoň do té doby, než na Borských polích, díky snaze města i obvodu, vyroste bazén zcela nový, moderní,“ dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka