Trojku povede další čtyři roky David Procházka (ANO)

Starostou Městského obvodu Plzeň 3 se stal David Procházka (ANO), který tuto funkci zastával i předešlé volební období.

Cílená propagace v Plzni

Do vedení centrálního plzeňského obvodu jej jednomyslně zvolili zastupitelé na ustanovujícím zasedání. Od 32 přítomných zastupitelů získal všech 32 hlasů. V čele obvodu dále stojí tři místostarostové.                     I.

Místostarostou byl zvolený Pavel Šrámek (Piráti). Druhým místostarostou se stal Ondřej Ženíšek (TOP 09) a třetím, nově zvoleným místostarostou je Ladislav Nový (STAN). Z 33 zastupitelů utvořilo dvacetičlennou koalici ANO se STAN, Českou pirátskou stranou a TOP 09. Do třinácti opozičních křesel usedli zástupci ODS, KDU-ČSL a PRO Plzeň.
„Věřím tomu, že nová koalice bude věrně pracovat pro občany a podaří se jí přetavit volební sliby ve skutečnost,“ sdělil po svém zvolení starosta David Procházka (ANO), který má zároveň v gesci Odbor správní a vnitřních věcí a Odbor dopravy a životního prostředí.

Prvním místostarostou byl zvolený Pavel Šrámek (Piráti), který má ve své gesci Odbor stavebně právní a investic. Místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP 09) povede ekonomický odbor a oblast sociálních služeb a matriky převzal místostarosta Ladislav Nový (STAN).

Dalšími členy devítičlenné rady byli zvoleni: Jiří Weger (ANO), Pavel Zeman (ANO), Jiří Sládek (ANO), Vladimír Krákora (ANO), Radoslav Průcha (ANO).

„ANO má sice v radě výraznou většinu, přesto věříme v konstruktivní spolupráci a pokud by důvěra přece jen někdy nebyla naplněna, koaliční smlouva nám zajišťuje dostatek prostředků k tomu, abychom nebyli přehlasováváni,“ říká I. místostarosta Pavel Šrámek (Piráti).

Předsedou kontrolního výboru ZMO Plzeň 3 se stal Jiří Strobach (PRO Plzeň) a předsedou Finančního výboru Radoslav Průcha (ANO).

Městský obvod Plzeň 3 tentokrát nezvolil předsedy Osadních výborů. Zda jsou výbory potřeba, chce nechat nové vedení na samotných občanech. Společně s omezením počtu komisí může obvod ušetřené peníze investovat nejen do okrajových částí. Jedná se o částku převyšující 50 tisíc korun za každé zasedání jedné komise či výboru. V celkovém součtu se pak za všechny zrušené poradní orgány jedná o částku zhruba 2,5 milionu korun za rok, tedy asi 10 milionů korun za volební období. Obyvatelé se navíc mohou se svými požadavky a připomínkami obracet jak přímo na vedení obvodu, tak přímo na své zastupitele.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka