Tvářemi jubilejního 30. Finále Plzeň budou Jana Plodková a Pavel Liška

30. ročník Filmového festivalu Finále Plzeň se blíží – již za necelé tři měsíce se Plzeň opět stane Mekkou českého filmu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od 20. do 26. dubna se v Plzni představí nejnovější česká a slovenská filmová tvorba a dorazí opět řada filmových osobností. Hlavní tváře festivalu ale známe již nyní. Budou jimi herci Jana Plodková a Pavel Liška.  Minulý pátek společně natočili novou znělku festivalu. Plnou šlehačky.

Letošním lite motivem jsou totiž narozeniny. Kreativní uskupení Družina v čele s režisérem Janem Látalem zde natáčelo s hlavními protagonisty Janou Plodkovou a Pavlem Liškou a také s více než dvaceti lidmi ze štábu a komparzu. Před kamerou se objevila i herečka a režisérka Petra Nesvačilová, spoluzakladatel divadla VOSTO5 Ondřej Cihlář nebo herečka Petra Horváthová. 

„Scénář znělky se točí okolo dortů, spousty šlehačky a narozeninového veselí. Natáčení trvalo celý den, ale stihli jsme i nafotit fotografie na vizuály, které se brzy začnou po Plzni objevovat. Bylo to opravdu nezapomenutelné, spotřebovali jsme čtyřicet dortů, ale ani jeden jsme nesnědli,“ odtajnila Eva Veruňková Košařová, ředitelka Filmového festivalu Finále Plzeň.

Znělka, kterou uvidí diváci na festivalu, bude mít necelou minutu. Verze uvedená v České televizi, která je hlavním mediálním partnerem festivalu, bude zkrácena na 20 sekund. 

Oba herci, kteří letos propůjčili festivalu svoji tvář, mají k Finále Plzeň dlouholetý vztah. Film Návrat idiota, který proslavil Pavla Lišku, získal v Plzni v roce 1999 Zlatého ledňáčka. Sám Liška k festivalu říká: „Finále mám rád, protože neubližuje slabším a navíc se věnuje filmu!!! To má pro mě význam zásadní, jelikož neubližovat slabším je podle mne velmi důležité, a pak film je pro mě ten nejpůsobivější druh umění. Z toho vzniká katarze a ta léčí a zušlechťuje duši. A stát se tváří takového festivalu musí být jistě pocta pro mnoho rozličných tváří. Já jsem se tváří letošního festivalu stal proto, že jsem měl tu možnost. A zároveň, paralelně, tu čest.“

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.01.2017 17:04



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka