Týden sousedů ve Schwandorfu byl odložen

Obsáhlým programem chtělo Centrum Bavaria Bohemia v letní sezóně ve Schwandorfu představit kulturní život šesti sousedících regionů podél hranice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Koronavirová epidemie udělala čáru přes rozpočet. Nyní je žádána pružnost. Projektoví účastníci již pilně pracují na nalezení náhradního termínu.

Na 57 jednotlivých akcí bylo začátkem března na seznamu programu, který byl připraven jít do tisku. V úzké spolupráci s Centrem Bavaria Bohemia v Schönsee vypracovali projektoví partneři ze Schwandorfu, zástupci spolků, škol, svazů a městských organizací obsáhlý, rozmanitý a přeshraniční program. Radostné očekávání spuštění projektu Kulturního města Čechy-Bavorsko vystřídaly nepředvídatelné okolnosti koronavirové epidemie, a tak muselo být z bezpečnostních důvodů zrušeno nebo odloženo nejen slavnostní zahájení projektu 21. března 2020, ale také početné další akce.

Po dohodě mezi Bavorským státním ministerstvem financí a domova, vládou Horní Falce, městským kulturním úřadem Schwandorf, městem Wunsiedel a Centrem Bavaria Bohemia coby nositelem projektu je nyní jasné, že i Týden sousedů, který se měl konat v termínu 20. – 24. 5. 2020 ve stodole Sperlstadel a v parku Hornofalckého uměleckého domu ve Schwandorfu coby vyvrcholení celého projektu, musí být zrušen. Státní ministerstvo financí a domova, které projekt financuje, umožnilo však prodloužit program Kulturního města Schwandorf až do května 2021. Náhradní termín Týdne sousedů ve Schwandorfu – největší akce projektu – bude zřejmě v květnu 2021. Ihned po tomto termínu se projekt přesune do města Wunsiedel, Kulturního města Čechy-Bavorsko 2021.
Také všechny ostatní akce, které byly plánovány do konce července, se nemohou kvůli nynější situaci konat. Centrum Bavaria Bohemia a Kulturní úřad Schwandorf však povedou s partnerskými organizátory vést jednání o náhradních termínech. Další vývoj koronavirové epidemie a situace na hranicích mezi Česko republikou a Bavorskem budeme nadále sledovat a na základě toho bude situace neustále nově hodnocena. V současné době lze předpokládat, že od srpna 2020 bude možné provádět malé kulturní akce za dodržování bezpečnostních opatření. I Kulturní pavilon by mohl v srpnu zaujmout své místo na náměstí ve Schwandorfu. Kromě toho připravuje Centrum Bavaria Bohemia nabídky online, které budou představovat kulturní život sousedních regionů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.05.2020 17:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka