U obce Milavče na Domažlicku se srazily vlaky, tři mrtví

U obce Milavče na Domažlicku se ve středu ráno srazil expres z Mnichova s protijedoucím regionálním osobním vlakem. Tři lidé na místě zemřeli, z oba strojvedoucí.

Cílená propagace v Plzni

Desítky dalších lidí byly zraněny. Podle Drážní inspekce a ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) rychlík vjel na jednokolejný úsek bez povolení. "Expres z Mnichova měl ve výhybně Radonice zastavit, což se nestalo. Důvody nezastavení vlaku jsou předmětem šetření," uvedl Martin Drápal z Drážní inspekce. Mohlo jít o chybu strojvedoucího nebo závadu techniky. Policie oznámila, že kriminalisté se věcí zabývají jako možným obecným ohrožením z nedbalosti. Škody podle inspekce přesáhnou 100 milionů korun. 

Pět lidí je po nehodě ve vážném stavu a pět má středně těžká zranění, víc než 50 dalších utrpělo lehčí zranění.

Ve středu 4. srpna v 8.05 hodin ve výhybně Radonice na Domažlicku se srazil vlak Ex 351 (München Hbf - Praha hl. n.) s vlakem Os 7406(Plzeň hl. n. - Domažlice město). V důsledku srážky došlo k vykolejení. Pět inspektorů Drážní inspekce, včetně generálního inspektora, na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události. Na místě byli také policejní psovodi se služebními psy, policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, kriminalisté, policisté Odboru mezinárodních vztahů a policejní krizoví interventi. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. 

foto: drážní inspekce


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka