Učitelé z kraje se mohou vzdělat o migraci, terorismu i náboženství

Seminář věnovaný uvedeným tématům zahájí třetí běh vzdělávacího kurzu pro učitele s názvem SVĚT PODLE DEMOKRACIE. Unikátní kurz byl vytvořen již před třemi lety a od té doby se jej zúčastnilo přes 30 pedagogů.

Cílená propagace v Plzni

 „Naše obavy, jestli je jeho obsah stále zajímavý a aktuální, rozptýlily události posledních měsíců, velké množství utečenců, teroristické útoky, obavy z islámu i o budoucnost Evropy,“ vysvětluje pokračování kurzu jeho koordinátorka Monika Hertlová.

Pro pedagogy je připraveno 15 lekcí, které budou po úvodním setkání moci studovat formou e-learningu. Kromě uvedených témat kurz obsahuje lekci o nacionalismu, globalizaci, sociálním vyloučení nebo evropské integraci. Učitelé se mohou těšit na množství textů, audionahrávek nebo videí. Je pro ně připravena i řada metodických materiálů, které jim mohou usnadnit zařazení témat do výuky.

Kurz je akreditovaný u Ministerstva školství a je zdarma.

„Zájemci o kurz mohou další informace získat na webových stránkách www.svetpodledemokracie.cz, kde najdou mimo jiné přihlášku, doplňující informace i ukázkovou lekci,“ doplňuje Monika Hertlová. Učitelé se mohou do aktuálního běhu kurzu Svět podle demokracie hlásit do konce ledna 2016, samotné vzdělávání začne v únoru 2016. Případné dotazy mohou zájemci posílat na: monika.hertlova@clovekvtisni.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka