Újezdskou náves čeká proměna

Náměstí Karla Panušky v Újezdě se bude revitalizovat, to je výsledek jednání zástupců čtvrtého plzeňského obvodu s místními obyvateli. O podobě pamětního místa se bude ještě diskutovat.

Cílená propagace v Plzni

Už nyní je však jasné, že prostor zdejšího náměstí projde zásadní proměnou. Jak přesně se prostor změní, ukáží výsledky participativního projektu, který bude vyhlášen v následujících měsících. Lidé budou moci podávat návrhy, jak by měla změna vypadat. 

„Jsme rádi, že máme společný cíl. Chceme, aby újezdské náměstí ožilo a bylo místem setkávání. Už nyní zde plánujeme kulturní akci k oslavě Velikonoc,“ uvedl starosta Tomáš Soukup. „Jde nám o to, abychom na proměně tohoto území pracovali společně, proto vytvoříme s místními obyvateli a architekty celkovou koncepci dané lokality. Realizovat poté budeme postupně jednotlivé etapy. Pozvolna tak dojde k celkové revitalizaci náměstí Karla Panušky,“ doplnil místostarosta Jan Kakeš. 

Myšlenka proměny centra Újezdu vznikla v souvislosti s tím, že někteří místní obyvatelé chtěli připomenout dnes již neexistující kapli svaté Anny, která byla postavena ke konci 19. století a o 70 let později byla pravděpodobně z ideologických důvodů zbořena. Přitom právě kaple svaté Anny tvořila dominantu návsi. Vybudování pamětního místa vzbudilo velký ohlas u zdejších obyvatel a také s sebou přineslo zájem o úpravu centra městské části Újezd. 

foto: úmo plzeň 4

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 04.03.2023 10:53



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka