Unikátní festival vzdělávání a práce je tu, vystavovatelé plní Depo

Největší veletrh vzdělávání a práce v Plzeňském kraji Posviť si na budoucnost se uskuteční 9. a 10. listopadu v areálu DEPO2015 v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci se mohou těšit na desítky organizací, mezi vystavovateli nebudou chybět zástupci středních škol, univerzit a významných zaměstnavatelů v regionu. Na realizaci akce, jež získala prestižní Národní cenu kariérového poradenství 2018 za regionální systém v podpoře volby vzdělávací a profesní dráhy žáků, se kromě města Plzně podílejí Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje, Infokariéra, Úřad práce ČR – krajská pobočka v Plzni, Plzeňský kraj a CzechInvest.

„První ročník festivalu Posviť si na budoucnost, který se konal v loňském roce, jasně ukázal, že tato akce má smysl. Svědčí o tom řada pozitivních reakcí a návštěvnost, která překročila čtyři tisíce lidí. Jsem rád, že se podařilo spojit síly a vytvořit jedinou akci, jež nabízí komplexní přehled
v oblasti vzdělávání a trhu práce. Lidé tak nestojí před volbou, kterou akci vybrat, ale mají vše na jednom místě. Události, které výrazně zvyšují informovanost veřejnosti v důležitých oblastech, město jednoznačně podporuje,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

„Západočeská univerzita nabízí vysokoškolské vzdělání v technických i humanitně orientovaných disciplínách, ale také v oborech ekonomických, zdravotnických, pedagogických nebo uměleckých. Veletrh Posviť si na budoucnost umožní mladým lidem seznámit se s nabídkou našich fakult na jednom místě, což považuji za velmi užitečné a praktické, a věřím, že tuto možnost studenti středních škol využijí,“ řekl rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček.

Na festivalu se lidé dozvědí informace a novinky z oblasti vzdělávání. Školy představí obory, které nabízejí, žákům a studentům, kteří váhají ve volbě povolání, pomohou kariéroví poradci, chybět nebudou novinky pro pedagogy nebo atraktivní představení vystavovatelů z řad soukromého sektoru. „Rádi bychom stejně jako vloni dosáhli toho, že si návštěvníci akce odnesou spoustu užitečných informací a zároveň si užijí program, který je bude bavit. Součástí festivalu jsou zajímavé ukázky, interaktivní expozice a workshopy určené pro děti, rodiče i pedagogy. Z pozitivních ohlasů je vidět, že zejména pracovně vytížení rodiče dětí oceňují možnost vyrazit na veletrh i v sobotu, tento formát jsme se proto rozhodli i pro letošní ročník zachovat,“ řekl Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně (SIT MP).

„Myslím, že veletrh je přínosný hned z několika důvodů. Často se například setkáváme s tím, že rodiče nemají aktuální informace z oblasti školství nebo trhu práce, což je samozřejmě pochopitelné, všichni se nemohou zajímat o všechno. Jenže tyto dezinformace leckdy vedou k ne zcela vhodnému směrování žáka na střední školu nebo k mylným představám o možném budoucím uplatnění, tedy pracovních podmínkách, mzdách a podobně, obzvláště, co se týká technických oborů. Žákům také pomáhá, že se mohou seznámit se zástupci a studenty škol, pro řadu z nich je totiž důležité navázat kontakt ještě před finálním rozhodnutím o volbě dalšího vzdělávání,“ vysvětlila projektová manažerka SIT MP Anna Čudáková.
 
Více informací naleznou zájemci na webu www.posvitsinabudoucnost.cz. Registrace na jednotlivé body programu není nutná. Akce začíná po oba dny v 9 hodin, v pátek končí ve 14 hodin a v sobotu ve 12 hodin, vstupné je zdarma.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka