Ústav péče o seniory Třemošná a Linka bezpečí získají finanční podporu

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dvou neinvestičních individuálních dotací z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve výši 550 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Dotace jsou poskytnuty na zajištění základních činností sociálních služeb.

„Ústav péče o seniory Třemošná získá půl milionu korun od města Plzně. Je provozovatelem registrované sociální služby domovy se zvláštním režimem. Její cílovou skupinou jsou osoby s chronickým duševním onemocněním (klienti věku nad 50 let se sníženou mírou soběstačnosti v důsledku postižení Alzheimerovou chorobou, stařeckou nebo jinou demencí). Celková kapacita sociální služby je 50 lůžek. Sociální služba je v plném rozsahu součástí rozvojové sítě sociálních služeb Plzeňského kraje. Z rozpočtu města je v různých formách podporována od roku 2018. Organizace potřebu mimořádných finančních prostředků zdůvodnila zvýšením nákladů na energie, služby a nájemné,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Organizace Linka bezpečí je poskytovatelem dvou registrovaných sociálních služeb Linka bezpečí (telefonická krizová pomoc) a Rodičovská linka (telefonická krizová pomoc). Obě sociální služby jsou registrované v hlavním městě Praze, přičemž mají rozšířenou působnost do dalších krajů České republiky, včetně Plzeňského kraje. „Sociální služba je určena pro děti a mladé lidi v tíživých a krizových situacích. Organizace uvádí, že každý den je z důvodu kapacitních omezení neuspokojeno celkem 500 dětí. V roce 2022 je předpokládáno, že se na službu obrátí celkem 133 tisíc klientů. Od města získá 50 tisíc korun,“ doplnila Eliška Bartáková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka