Útvar koncepce a rozvoje vyzývá: Řekněte nám, jak se vám žije v Plzni

Obyvatelé Plzně mají nyní jedinečnou příležitost říci, jaká je jejich Plzeň a jak se jim tu žije. V rámci přípravy nového strategického plánu mohou zaslat Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně své názory prostřednictvím kontaktního formuláře a nově též zhodnotit i důležitost tvrzení, která o Plzni dali dohromady odborníci.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Na našem webu a webu města je dostupný odkaz, na němž mohou Plzeňané zhodnotit, jaké klady a zápory života ve městě nejvíce vnímají. Na škále od 0 do 10 každý hlasující zhodnotí, zda je pro něj konkrétní tvrzení důležité nebo nikoliv,“ vysvětluje ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Výroky jsou rozděleny do čtyř částí v rámci tzv. SWOT analýzy – tj. na silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. „Metodikou zpracování se však nemusí nikdo z hodnotících trápit. V podstatě stačí, když se každý zamyslí, zda je konkrétní klad nebo zápor pro něj osobně důležitý nebo nikoliv,“ říká Eva Velebná Brejchová, která má koordinaci zpracování strategického plánu na starosti.

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně ocení i zvídavé návštěvníky svých webových stránek, kteří se rozhodnou vyplnit kvíz. „Třem Plzeňanům, kteří správně odpovědí na naše kvízové otázky ke strategickému plánu, zajistíme vstupenky na kulturní akce. Šance na jejich získání jsou stále velké. Z došlých odpovědí totiž vybereme první, padesátou a stodvacátou správnou. Vítězové se mohou těšit na představení v Divadle Josefa Kajetána Tyla,“ doplňuje Kateřina Juríková z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Co je to strategický plán?

Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města a možnosti jeho rozpočtu. Hlavním smyslem strategického plánu je organizace rozvoje města a koordinace jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek.

Časový průběh zpracování

* do 05/2016: zpracování tematických analýz

* 29. 6. 2016: odborný workshop k dokončení celkové SWOT analýzy (viz přiložené foto) * 07/2016: elektronické bodování celkové SWOT analýzy na www.ukr.plzen.eu a www.plzen.eu

* podzim 2016: předpokládané schválení analytické části strategického plánu v orgánech města

* 11/2016 – 04/2017: příprava návrhové části strategického plánu

* podzim 2017: předpokládané schválení strategického plánu v orgánech města



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka