V Besedě se o prázdninách představí Fešáci, Divadlo Sklep i Radka Fišarová

Červenec a srpen jsou měsíce, kdy kultura v prostorách Měšťanské besedy v Plzni nezahálí. Také v létě přivítá kulturní stánek známé divadelníky i hudebníky. Přinášíme program.

Cílená propagace v Plzni

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

19. 7. 2022 19:30 Fešáci 55 let na cestě
Legenda české country, skupina FEŠÁCI, oslaví v tomto roce 55. výročí svého založení a své dlouholeté úspěšné hudební dráhy.  FEŠÁCI natočili během této doby mnoho hudebních nosičů
s písněmi, které se po několik generací zaryly do povědomí tisíců posluchačů. K tomuto půlkulatému výročí připravili koncertní program složený z posluchačsky nejoblíbenějších písní. Zazní písně fešáckých zpěváků, kteří již nejsou mezi námi. Koncert se koná na zahradě Měšťanské besedy.
Hosté: Hana Mladá a Pavel BEZI Bezouška

27. 7. 2022 19:30 Radka Fišarová: „Rendez – Vous“
Komorně laděný koncertní program Radky Fišarové je věnovaný převážně francouzskému šansonu. Do Měšťanské besedy v Plzni přinese slavné písně z repertoáru šansonierky Edith Piaf, ale také známé i méně známé skladby Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu či zhudebněné básně Jacquese Préverta. Uslyšíte i několik melodií z francouzských filmů a vlastní autorskou tvorbu Radky Fišarové. Koncert se koná na zahradě Měšťanské besedy.

30. 7. 2022 15:00 7. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň
Velkým svátkem fanoušků neworleanského jazzu je Mezinárodní dixielandový festival Plzeň.
Sobotní program se koná na zahradě  Měšťanské besedy. V dřevěném secesním altánu se vystřídá několik dixielandový kapel z Česka i ze zahraničí, prostor zahradní kavárny nabízí mnoho míst k sezení i velký taneční parket.
Program:
14:00 – “New Orleans Parade” průvod kapel od katedrály sv. Bartoloměje
15:00-22:00 – program v Zahradě Měšťanské besedy:
Pilsner Jazz Band feat. Jon-Erik Kellso (New York, USA)
The Dixie Hot Licks
Hot Lips (Mnichov, Německo)
Dixie Dogs (Regensburg, Německo)
Brass Band Rakovník  
Vstup na festival je ZDARMA, respektive návštěvník může na místě přispět libovolnou částkou. Ale… koupí vstupenky za 250 Kč získáte:
– garantované místo k sezení u stolu
– speciální odznak podporovatele festivalu a drobnou upomínku na festival
– skvělý pocit, že jste podpořili kulturu v Plzni

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

18. 7. 2022 19:30 Výběr z besídek divadla Sklep
Sklizeň nejlepších plodů posledních let.

Svérázný smysl pro humor a nasazení interpretů dělají Besídky divadla Sklep jedinečnými. Pásma scének, skečů, písní a tanců se stala tradičním pořadem, se kterým přijíždí všem dobře známé tváře
i tentokrát. Akce se koná na Zahradě Měšťanské besedy.

26. 7. 2022 20:00 Vše o mužích
Divácky oblíbená komedie od nejhranějšího chorvatského autora Miro Gavrana o tom, jak muži sami sebe vidí a za co se nestydí i stydí. Dokonalá směsice testosteronu, citů a striptýzu nenechá vaši bránici v klidu. ,,O mužích pro ženy, aby je opět nepochopily.“ Po stovkách úspěšných repríz nyní
v novém nastudování. Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy.

3. 8. 2022 20:00 Když se zhasne
Trevor a Nina jsou manželský pár z vyšší newyorské společnosti. On je prominentní gynekolog, ona majitelka a šéfkuchařka vyhlášené italské restaurace. Jejich manželství však nelze pokládat za ideální. Může za to předmanželská smlouva, drsnější než pravidla amerického fotbalu: ten z manželů, který podá návrh na rozvod, přijde o veškerý majetek, který tak automaticky připadne tomu druhému…

10. 8. 2022 20:00 Program na záchranu mužů
Jistá část vědecké veřejnosti se domnívá, že muži melou z posledního. Že se na rozdíl od komunikativních a flexibilních žen do moderního světa nehodí, protože se mu nedokáží přizpůsobit.
A tak vznikl tajný program na záchranu mužů. V Národním ústavě duševního zdraví v Klánovicích
u Prahy jsou s ním nejdál…

 18. 8. 2022 20:00 Kutloch aneb I muži mají své dny
Černá komedie plná ironie o těžkém údělu muže v současném světě. Doba je v krizi, svět je v krizi, vztahy jsou v krizi, to je všeobecně známo, ale pozor: I muži jsou v krizi! Přicházejí postupně o svá poslední výsadní práva a pozice neohrožených vládců vesmíru. Jedno z posledních míst mužského sebevědomí a sebeurčení se nachází v kotelně pod supermarketem Happycentrum. Schází se zde každou sobotu čtyři stateční muži schovaní před svými shoppingujícími manželkami. Na pár hodin se stávají opět pravými chlapy. Kouří, pijí pivo a koukají se na fotbal. Podaří se jim uhájit tento ostrůvek svobody? A jsou tu opravdu ještě sami sebou, nebo se tu jen zbaběle schovávají před faktem, že svůj boj o důstojné místo ve společnosti už prohráli?

od 31. 8. 2022 19:30 Obludárium, Divadlo bratří Formanů
Časy potulných komediantů, kočovných cirkusů, němých grotesek a zmizelou atmosféru nočních šantánů a kabaretů – to všechno divákům připomene obnovená premiéra legendárního varietního show Divadla bratří Formanů nazvaná Obludárium, která na přelomu srpna a září 2022 zakotví na zahradě Měšťanské besedy v Plzni.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka