V Borgersu unikla nebezpečná látka, zaměstnanec skončil v nemocnici na pozorování

V pondělí 19. září 2016 v 22:40 hodin vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám HZS Rokycany a HZS Plzeň Košutka a vyslalo je do Volduch. Společně s nimi vyjela i Chemická laboratoř Třemošná.

Cílená propagace v Plzni

Ve výrobní hale místní společnosti došlo v důsledku technologické závady k úniku ISOCYANATE component ze stroje v množství asi 150 kg, kapalina měla konzistenci podobnou tekutému medu.

Jedná se o nebezpečnou látku, v případě styku s vodou se odpařuje prudce jedovatý kyanid. Používá se například při výrobě umělé hmoty, izolace, molitanu a podobně. Jeden ze zaměstnanců, který se před příjezdem jednotek snažil únik zlikvidovat, se kapalinou potřísnil.

ZS ho odvezla do nemocnice na pozorování. Hasiči zasahovali ve speciálních ochranných protichemických oblecích. Uniklou látku zasypali sorbentem a následně ji sebrali do připravených plastových nádob. Zabezpečené nádoby si převzali pracovníci společnosti a uložili je do skladu nebezpečného odpadu. Firmu na likvidaci si zajistí společnost sama, stejně tak vyčištění potřísněného stroje. Chemická laboratoř po celou dobu monitorovala detekčními přístroji koncentrace nebezpečných látek v ovzduší.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2016 11:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka