V Borském parku je nové hřiště s fyzikálními herními prvky

Šest nových zastavení s fyzikálními herními prvky v podobě rotačních a přesýpacích disků, akustického zrcadla a větrné pumpy vzniklo podél oblíbené okružní stezky v Borském parku.

Cílená propagace v Plzni

Hřiště bylo dokončené v průběhu prázdnin, doplněno je informačními tabulkami s popisem každého konkrétního prvku a jeho správným použitím, aby daný fyzikální jev fungoval.

„Podobné edukační prvky na území města dosud nebyly. Tyto nově instalované v Borském parku jsou určené všem jeho návštěvníkům bez rozdílu věku. Borský park, který je díky udržované zeleni a upraveným cestám oblíbeným cílem procházek, jsme chtěli oživit něčím neobvyklým. Věřím, že si fyzikální hřiště, které nejen baví, ale i vzdělává, najde mnoho příznivců,“ sdělil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Stavba byla zahájena počátkem června, a o měsíc později byla stanoviště hotová. „Prvky instalovala pražská firma Hřiště Rej her, s.r.o. Město Plzeň ji ze svého rozpočtu zaplatilo celkem 1,172 milionu korun včetně DPH,“ doplnila Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.08.2023 17:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka