V Čečovicích boural popelářský vůz

Řidič při couvání narazil do sloupu. Pracovník, který stál na stupačce, byl ke sloupu přimáčknut a utrpěl zranění. Stát tam však neměl. Policisté našli i další pochybení.

Cílená propagace v Plzni

K dopravní nehodě na místní komunikaci v obci Čečovice došlo dne 14. října 2020 v 06:15 hodin. Devatenáctiletý řidič nákladního automobilu tovární značky Mercedes Benz Actros (vozidlo svozu komunálního odpadu) při couvání mírnou zatáčkou v nepřehledném úseku komunikace nezajistil pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby bezpečné couvání, vjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do sloupu elektrického vedení. Při nárazu došlo ke zranění pětapadesátiletého pracovníka svozu odpadu, který v tu dobu stál na pravé stupačce. Byl přimáčknut mezi vozidlo a betonový sloup elektrického vedení. Alkohol u řidiče a pracovníka svozu odpadu byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Zraněný pracovník byl převezen do nemocnice v Plzni. 

 Provedeným šetřením policisté zjistili, že nejen zraněný pracovník, ale i jeho druhý devatenáctiletý kolega porušili bezpečnost práce tím, že při couvání vozidla stáli na stupačkách vozu. Ohledáním nákladního vozidla bylo dále zjištěno, že pod stupačku někdo vložil pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostního čidla, které při couvání vozidla tuto jízdu neumožňuje. Spuštění čidla bezpečnostnímu systému neumožní jízdu zpět. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na nákladním automobilu Mercedes Benz ve výši 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.10.2020 07:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka