V centru Plzně a ve Skvrňanech kontrolovali povinnosti majitelů psů

Na dodržování vyhlášky, která reguluje některé povinnosti chovatelů zvířat, se v plzeňském centrálním obvodu v úterý 28. listopadu zaměřila kontrolní akce nazvaná „Kostička“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na kontrolu se strážníky městské policie se vydali i zástupci Městského obvodu Plzeň 3.

Pod přísnějším dohledem byli tentokrát průvodci psů v centru města, kde strážníky doprovázel starosta centrálního obvodu  Radislav Neubauer s radním Petrem Markem a ve Skvrňanech, kde s městskou policí kontroloval pejskaře místostarosta David Procházka spolu se zastupitelem Jiřím Wegerem.

Kontrola se především zaměřila na to, zda majitelé po svých psech také řádně uklízí a jestli je zvíře očipované nebo vybavené známkou. U každého zkontrolovaného psa bylo také v databázi ověřeno, jestli jej jeho majitel řádně přihlásil a má zaplacen příslušný poplatek.

„Během této akce bylo zkontrolováno 42 průvodců psů. Zatímco ve Skvrňanech bylo vše bez závad, v centru města museli strážníci udělit čtyři napomenutí za neočipovaného psa. Majitelé psů byli řádně poučeni a slíbili, že co nejdříve své opomenutí napraví“, prozradil radní Petr Marek.

Kontroly psů a jejich majitelů budou v plzeňském centrálním obvodu i nadále pokračovat.

„Dnes jsem se zúčastnil této kontroly poprvé, a přesvědčil jsem se, že mají svůj smysl. Všem nám jde přece o společnou věc a tím je pořádek. Ti, kteří měli vše bez závad, a byla jich drtivá většina, od nás obdrželi jako pozornost zásobník na sbírání psích exkrementů ve tvaru kostičky“, uzavírá zastupitel Jiří Weger.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka